|

Salut. Am ramas repetent in clasa a 10 a. De cativa ani sunt depresiv, stiu ca nu e bine dar m-am obisnuit cu ideea ca niciodata nu voi putea fi fericit si am acceptat asta ca pe un defect de al meu. Nu pot spune ca nu a fost vina mea ca am ramas repetent, dar profesorii de la liceul meu sunt foarte exigenti si unii pun note din burta fara sa fi anuntat. Am incercat sa ii explic mamei tot ceea ce am simtit in ultimele luni si ca am fost stresat si ca mi-am dat toata silinta sa nu fac acest lucru sa devina real dar in schimb ea a inteles doar ce a vrut si asa reusind pentru a mia oara sa ma faca sa nu ma mai deschid niciodata. Vreau sa plec de acasa pentru cateva luni dar inca nu sunt sigur, deoarece mama mea tot pune presiune pe mine ca nu ma va lasa sa fac nimic vara asta ci doar sa invat si sa repet totul la mate si fizica din cls 9-10. Imi doresc nespus de tare ca cineva sa ma inteleaga macar odata. Lucrurile astea uneori m-au pus sa ma gandesc si la alte chestii...

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Vorbește din nou cu mama. Spune-i că pur și simplu nu poți să înveți, să înțeleagă că nu îți intră în cap, că nu se poate învăța cu forța. Să îi spui zilnic asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Nu a inteles nimic din ceea ce i am explicat. Toti din jur m au inteles mai putin parintii, pana si parintii altor prieteni au inteles...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru depressed4ever):

Da este greu de înțeles uneori. Cei din jur pot fi profesorii, psihologul școlii, ai putea să îi rogi pe ei să vorbească cu părinții tăi să le explice că tu nu ești robot.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca esti depresiv incearca sa mergi la psiholog. Puteai merge si la consilierul scolii, nu stiu daca aveti. Depresia reala nu dispare de la sine, si nu e vina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează