| Jia a întrebat:

Daca eu am 5 ore de matematica pe saptamana pot avea si 5 note plus teza sau doar 6 note plus teza? Si media la o materie pe semestru se rotunjeste? De ex daca la mate imi iese 4.5 media se rotunjeste la 5 si nu raman corijent? Multumesc.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Conform Regulamentului scolar:
(1) În învățământul preuniversitar evaluările se concretizează, de regulă, prin note de la 10 la 1.

(2) În clasele din învățământul primar aprecierea rezultatelor elevilor se face prin calificative sau prin alte forme de apreciere, respectându-se reglementările Ministerului Educației și Cercetării.

(3) Notele/calificativele acordate se comunică în mod obligatoriu elevilor, se trec în catalog și în carnetul de elev de către profesorul/învățătorul care le acordă și se comentează cu părinții.

(4) Numărul de note acordate fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, exclusiv nota de la teză, trebuie să fie cel puțin egal cu numărul săptămânal de ore de curs prevăzut în planul de învățământ. Fac excepție disciplinele cu o oră de curs pe săptămână, la care numărul minim de note/calificative este de două.

(5) Elevii aflați în situație de corigență vor avea cu cel puțin o notă/un calificativ în plus față de numărul de note/calificative prevăzut la alin. (4), ultima notă/ultimul calificativ fiind acordat, de regulă, în ultimele două săptămâni ale semestrului.
Daca ai 5 ore vei avea 6 note daca ramai corigent.
Art. 59. -
(1) La fiecare disciplină de studiu media semestrială se consideră legal constituită dacă este calculată din numărul de note prevăzut de prezentul regulament.

(2) Media la evaluarea periodică este media aritmetică a notelor înscrise în catalog, cu excepția notei de la teză, medie calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire.

(3) La disciplinele de studiu la care nu se susține teză media semestrială se obține prin rotunjirea mediei de la evaluarea periodică la cel mai apropiat număr întreg. La o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.

(4) La disciplinele de studiu la care se susține teză media semestrială se calculează astfel: "media semestrială = (3M+T)/4", unde "M" reprezintă media la evaluarea periodică, iar "T" reprezintă nota obținută la teză. Nota astfel obținută se rotunjește la cel mai apropiat număr întreg; la o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.

(5) Media anuală la fiecare disciplină este dată de media aritmetică a celor două medii semestriale, calculată cu două zecimale exacte. Aceasta nu se rotunjește. La disciplina de învățământ Educație fizică și sport media anuală/calificativul se poate încheia și cu media/calificativul de pe un singur semestru dacă elevul a fost scutit medical pe celălalt semestru.

(6) În cazul în care curriculumul este organizat modular, fiecare modul se dezvoltă ca o unitate autonomă de instruire. Media unui modul se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute pe parcursul desfășurării modulului, calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire. Încheierea mediei unui modul care se finalizează pe parcursul anului se face în mod obligatoriu în momentul finalizării acestuia, nefiind condiționată de sfârșitul semestrului. Aceasta este considerată media anuală a modulului. Media unui modul este similară cu media anuală a unei discipline, neîncheindu-se medie semestrială.

(7) Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, fără rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele.

| Jia explică (pentru Salontanul):

Multumesc mult!

| Salontanul a răspuns (pentru Jia):

Multumesc si eu!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Se rotunjeste doar daca profesorul vrea sa o rotunjeasca!
In situatii de acest gen, cand media iese 4.50, profesorul te mai asculta odata, sa vada daca-ti da 50 de sutimi, sau nu.

| Buhnita3 a răspuns (pentru Violleta2022):

Vezi ca iar n-ai treaba cu ce spui? laughing

De data asta te contrazici direct cu regulamentul scolar.
"La disciplinele de studiu la care se susține teză media semestrială se calculează astfel: "media semestrială = (3M+T)/4", unde "M" reprezintă media la evaluarea periodică, iar "T" reprezintă nota obținută la teză. Nota astfel obținută se rotunjește la cel mai apropiat număr întreg; la o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului."

| Salontanul a răspuns (pentru Buhnita3):

laughing Asta-i viata! Ioneasca atatea prostii spune si le sustine cu "argumente" ca eu am preferat s-o blochez. Vai de capul ei!

| Buhnita3 a răspuns (pentru Salontanul):

Eu ma distrez, ca daca-i spun ca greseste voteaza nefolositor si eronat si ma blocheaza laughing

Partea grava e ca-i induce in eroare cu prostiile ei pe userii care o iau in serios.