anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

puteti sa-mi dati exemplu cum se rezolva o ecuatie de gradul I cu doua necunoscute?

Răspuns Câştigător
| sabin89 a răspuns:

De exemplu:
2x - y = 4 Ecuatia asta are o infinitate de solutii, cum ar fi:
{x=3; y=2}, {x=4; y=4}...{x=10; y=16} s.a.m.d.
Daca introduci valorile astea in ecuatie vezi ca oricare din ele o verifica.

5 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Nu se poate rezolva, pentru ca o astfel de ecuatie are o infinitate de solutii. Linkul pe care ti l-a dat pretenasul se refera la ecuatii cu o singura necunoscuta (x). Cu doua necunoscute ar trebui sa fie cu x si y (sau, ma rog, doua litere oarecare).

| BluishAngel a răspuns:

Nu stiu daca ecuatiile de genul au o infinitate de solutii dar in fine.Acestea se studiaza in clasa a opta, cand se fac si functiile.Prin urmare, ecuatia se transforma intr-o functie.Cum vine asta? Pai il scrii pe y in functie de x si ar veni ( in exemplul dat de celalalt utilizator) : - y = 4 - 2x; y = 2x - 4 (am trecut minusul in partea cealalta) Acum ar veni, f(X)= 2x-4.Si acum o rezulti ca pe o functie. Daca este definita pe R cu valori in R atunci e adevarat, are o infinitate de solutii, dar daca are valori in N, Z sau Q atunci nu are.
Mult succeswinking

| Deedeek a răspuns (pentru BluishAngel):

Tin sa te contrazic. Omiti faptul ca multimile N, Z si Q sunt la randul lor infinite. Atata timp cat o ecuatie cu un numar de necunoscute mai mare decat maximul dintre exponentii necunoscutelor sale, chiar daca ecuatia este definita pe una dintre aceste multimi, numarul de solutii se intinde pe toata multimea in care este definita ecuatia in cauza. In cazul nostru, infinit.

| DudarsharDudarel a răspuns:

Ai un videoclip aici cum se procedeaza:) http://www.youtube.com/watch?v=MsuW43vEhBg
fundita?