| JamalXD a întrebat:

Salut TPU! Am o problema mare, sunt clasa a 8 a si tinund cont ca mai sunt aproape 3 luni pana la examen, nu sunt pregatit de loc incerc sa invat dar nu stiu de unde sa incep si de multe ori ma dau batut, mereu imi pun intrebarea ca mai e putin pana la examen si nu am nimic in cap. Va rog niste sfaturi m-ar ajuta mult!

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dar pana acum ce dumnezu ai facut, toata ziua si in weekend?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai timp sa inveti in 3 luni o sa stii ceva, dar daca nu inveti nimic zilele trec se apropie examenul si nu vei sti, totul depinde de tine intreaba ti profesorii maine in clasa ce subiecte se dau la examen si pe acelea le inveti, ai timp nene 3 luni ai timp destul.

| ioana748 a răspuns:

Buna,
Era bine daca aveai un coleg cu care sa inveti.
Cu siguranță exista culegeri pentru pregatire atat la romana cat si la matematică.
Exista lucrari care sa te ajute de genul :

https://www.niculescu.ro/......-popa.html

https://www.niculescu.ro/......tefan.html

Daca de acum inainte dedici 4 ore pe zi studiului cu siguranță.
vei reuși.
Mult succes,

| LisaJulie a răspuns:

Eu una nu cred ca nu ești pregătit chiar deloc! Trebuie sa ai pe cineva care sa îți explice sau vreun profesor interesat! Cel mai bine este sa intri pe edu.boom unde ai acolo lecții explicate la matematica mai ales! Bafta!

| SuperCoolDude a răspuns:

Trebuie sa dai testele alea ca la bac nu?
Vezi daca poti sa dai in sesiunea 2 si pregateste-te pentru aia. Ai avea mai mult timp asa.
Te-ai gandit cam tarziu sa pui o astfel de intrebare. Trebuia incat din decembrie maxim ianuarie sa pornesti. Erau bune niste meditatii. Asta ar fi trebuit sa cauti - un meditatior care sa te ghideze si tu sa stai mult pe citit si exersat deoarece asa ai fi avut mai mult timp la dispozitie si indrumare ca sa repeti materia. Cuvantul cheie e repetitia. Asa creezi conexiuni neuronale in creierul tau si sedimentezi idei noi.
E cam tarziu, dar tine de tine sa înveți si sa faci tot posibilul sa iei macar un 5. Daca nu, atunci e prea tarziu si poti incerca la anul. Baftawinking

| Allemando a răspuns (pentru SuperCoolDude):

Asta e cea mai proastă idee care putea să-ți vină laughing
Doaaamne doamne
Sa dai in sesiunea a 2-a laughing
Intri pe locurile libere de la profesionale daca dai in tura a doua

| JamalXD explică (pentru SuperCoolDude):

Sunt clasa a 8 a nu dau niciun bac, dau examenu de clasa a 8 a pentru a trece in clasa a 9 a.

| MihaiMB a răspuns:

Totul depinde de tine, nu prea are nimeni cu să te ajute, nu poate nimeni să îți bage cartea în cap. Nu mai pierde timpul şi pune mâna pe învățat că nu mai este aşa de mult timp. Doar un lucru îl zic de care să ți cont, dacă vezi că ajungi să nu mai reții nimic pentru că ai ajuns la epuizare, ia o pauză, dar nu la calculator sau la telefon.

| Shattergrim54 a răspuns:

Cere sfatul unui profesor/coleg mai tocilar sau cumpără niște manuale sintetizate. Totuși îți zic că profilul de liceu contează prea puțin cât contează facultatea. Poți fi la turism și să dai după la IT că nu are nimeni nici o treabă cu asta. Ori dacă ajungi la un liceu unde nu ți-ai dorit să fi, poți să te transferi după ce termini anul școlar, dar va trebui să înveți puțin. Pwp laughing

| Shattergrim54 a răspuns (pentru Shattergrim54):

(ps: faza cu turismu era doar un exemplu)