|

Salut TPU.Dau funda! Voi ce ati face in locul meu?
Sunt clasa a8a si locuiesc in Prahova.In apropierea mea se afla un singur liceu mediocru >- slab cu urmatoarele profiluri: Filologie, Turism si alimentatie, Economie.

Eu doresc sa ma duc la un liceu bun pe profilul Stiinte-Sociale insa este cam greu cu transportul. Microbuzul trece o data la 1.5h spre acel oras iar in caz ca pierd microbuzul nu ma voi mai putea duce in acea zi la scoala + ar trebui sa ma scol foarte de dimineata.
Voi unde v-ati duce in locul meu?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu contează ce liceu faci, termina l și după da la politie sau pompieri subofițeri nu îți trebuie școală multa!

| a răspuns:

Recomand internat in oras, decat un liceu prost sau naveta, mai ales daca te descurci cu banii. Ai ocazia sa inveti multe cand nu mai stai cu parintii.

| explică (pentru Osneros):

Nu are internat ...Singurul ar fi militar dar nu intru din cauza fizicului

| a răspuns (pentru MihaiNabul):

Dacă vrei neapărat, poți sta la internatul altui liceu.

Totuși, zic să alegi liceul și profilul care crezi c-o să-ți placă. Nu-i mare diferență între ele și oricum poți merge la orice facultate după, indiferent de liceu și profil. Și bucură-te de anii de liceu. Chiar sunt frumoși dacă-i trăiești.

| a răspuns (pentru MihaiNabul):

BA ARE INTERNAT
NO SHlT
TU pui problema gresit, nu liceul ala fara internat, si anume:
DACA TOT TE DUCI LA INTERNAT, atunci DU-TE LA UN LICEU MARE SI TARE, oriunde ar fi in tara, inclusiv in Bucuresti
este TOTUNA, ca oricum stai la internat

in alta ordine de idei, poate doar un liceu militar, specializarea sa faca diferenta (cu liceu militar, mult mai usor sa ajungi ofiter, fara, mai greu)
insa dupa aia, DUMNEZEU CU MILA, eu am terminat liceu de mecanica cu specializarea "lacatus mecanic, prelucrator prin aschiere" si lucrez binemercic in IT, iar la angajare au vrut sa vada diploma, ca altfel nu pot inregistra contractul la fortele de munca, i-a durut in cot ce liceu si ce specializare

asa ca in locul tau as alege solutia cea mai comoda sau imi place cel mai mult (acasa esti acasa, dar la internat SCAPI DE PARINTI big grin )

| a răspuns:

Eu iti vorbesc din experienta ca am ales genul ala de liceu praf dar aproape de mine, in timp ce multi din prietenii mei au ales sa mearga la un liceu din inima judetului, ca cica e mai bun.
Nu vreau sa ma laud, dar am luat o nota mai mare in bac decat 90% din cei care au fost la un liceu, in teorie, mai bun, caci conteaza cat inveti tu, nu cat de bun e liceul.
Ideea este ca in final, dupa acesti 4 ani de liceu am ajuns la aceeasi facultate cu cei care au facut naveta pentru liceu si acum imi pare extrem de bine ca nu m-am chinuit 4 ani de zile cu transportul sa ajung in final tot aici, la facultatea in care suntem toti.
Deci, sfatul meu este sa mergi la liceul "mediocru" din apropierea ta, ai timp de naveta cand si daca vrei sa mergi la facultate, ca aia conteaza cu adevarat, nu liceul.

| explică (pentru MrkiddyKid1):

Faza e ca nu are profilul care il vreau eu..Probabil,voi baga stiinte sociale prima optiune, cea mai mica medie de intrare fiind 8, 03 si sunt constient ca nu voi lua atat, a-2-a optiune find in apropierea mea, la filologie.