|

Salut TPU, vreau sa stiu si eu cum sa inteleg mai usor informatica. Acum sunt in clasa a X A si nu stiu decat problemele fff simple spre ex : suma/ diferenta/produsul a doua numere.

Ajutor va rog.

PS: nu vreau raspunsuri de genul : "intreaba proful de la cls sau un coleg" sau "lucreaza singur" pentru ca am facut deja toate acestea si degeaba...

Vreau sa stiu mai exact cum folosesc matematica in informatica!

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu invata programul ca pe poezie pentru ca nu te va ajuta. Asa cum folosesti un algoritm pentru suna cifrelor unui numar cu structura while, asemanator poti sa o faci si cu structura for. Foloseste site-ul pbinfo.ro pentreu probleme C++/C sau infoarena.ro (acolo sunt probleme mai dificile). De pe pbinfo, rezolva probleme usoare de la clasa a noua, daca esti la neintensiv sau si de la a zecea daca esti la intensiv.
Gandeste logic problema, analizeaz-o si urmareste ceea ce vrei sa obtii. Pe site-ul profesorului Ududec.com gasesti fise cu cate 30 - 50 de probleme pentru fiecare tema. Acelea au un nivel usor spre mediu.
Chiar si cel mau bun din clasa la informatica poate avea nota 8, daca se respecta punctajul.
Scrie-mi daca vrei sa iti dau cateva exemple in privat. Voi rezolvati probleme in C/C++ sau in pseudocod? Cand am inceput eu informatica la liceu, acum 5 ani, cum facut a noua pseudocod si in al doilea semestru am inceput cu C++ si pseudocod. In a zecea am facut doar C++.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu pixul și foaia... Asa ai sa înțelegi algoritmii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu a reusit un profesor sa te faca sa intelegi, cum crezi ca am reusii noi sa te facem?
Spune-le parintilor sa te dea la meditatie, pentru ca-i singura solutie sa poti invata ceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O lasi balta
este evident ca NU AI TALENT PENTRU INFORMATICA
ca si la sah, la Informatica e NEVOIE de talent
ce e aia talent la sah: sunt unii carora le place la nebunie, asa ca citesc carti, studiaza serios joaca o tona din ce studiaza, si dupa ani de studiu si jucat vine un pusti de 11 ani si ii bate de le suna apa in cap

IAR TIE NICI MACAR NU ITI PLACE INFORMATICA, o studiezi pentru ca e considerat "liceu bun" si ai ajuns acolo din greseala, ABSOLUT DIN GRESEALA!

si, crede-ma ca nu imi face nici o placere sa te descurajez, insa am vazut oameni carora chiar le placeau algoritmii, si incercau sa optimizeze orice maruntis intr-un algoritm, si chiar reuseau, iar eu, care din cand in cand am nevoie sa fac programare, la o subrutina cu 5 bucle si 10 variabile, trebuie sa ma concentrez total si abia reusesc sa obtin un rezultat... MEDIOCRU!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ziftode):

PS nu stiu daca, chiar te-am convins
morala e asa: NU ORICINE POATE FACE PROGRAMARE
iar ceilalti ti-au dat niste solutii folosibile, cu care o sa progresezi... putin
insa pe termen lung...

PENTRU CINEVA FARA TALENT, informatica, algoritmi, programare
E UN CHIN! SERIOS E UN CHIN!

pentru ca nu iti merge mintea in directia respectiva
asa ca daca nu esti masochist, incearca sa iti schimbi profilul!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează