| rsnbj22 a întrebat:

Vreau ca sa o transfer pe iubita mea la școală la mine, in clasa a XII -a, gen, trebuie sa accepte părinții ei? Adică fără sa se bage ei. Sa facem noi transferul.

2 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Daca nu are 18 ani TREBUIE acordul parintilor
daca are 18 ani TREBUIE acordul parintilor

o secunda, am scris acelasi lucru?!? DA, AM SCRIS ACELASI LUCRU

bun venit in rrominica, cat timp esti la scoala, legea spune ca TREBUIE sa vii cu parintii si nu face distinctie daca ai 18 ani, sau nu, stiu cazuri cand a venit un parinte din strainezia pentru ca nu a lasat procura de tutela si fata avea 19 ani (nu 18), legea spune aia, si nu se schimba ca esti in ultimul an si ai implinit 18 ani

| ArmyCaptain28 a răspuns:

Bineinteles ca este nevoie de interventia parintilor ei. Atat timp cat este eleva in scoala, parintii ei raman tutori legali. Nu este bine ceea ce faceti atat timp cat va feriti de parinti, pana la urma. vrei ca prietena ta sa se transfere in liceul tau doar ca sa fii alaturi de ea mai frecvent? Studiile si liceul pe care il urmeaza chiar nu mai conteaza deloc? Tine cont si de faptul ca sunteti in clasa a XII-a si urmeaza sa sustineti examenul de bacalaureat. Daca aceasta de exemplu este la un profil precum Matematica - Informatica, pentru a fi alaturi de tine mai frecvent chiar este nevoie sa se transfere la un liceu cu profil uman si sa-si rateze potentialele sanse la o facultate unde este necesara diploma pentru bacalaureatul la matematica? A fost doar un exemplu, nu va cunosc situatia, insa vreau sa insinuez ca trebuie sa vorbiti mai intai cu parintii si sa le cereti acordul chiar daca ati implinit varsta de 18 ani.