| AvalohAlyn a întrebat:

Vreau sa studiez cărțile Medical Medium.E o idee buna? Credeți că funcționează medicina lui și protocoalele lui? Imi dau speranța

5 răspunsuri:
| bookofknowledge a răspuns:

Nu, nu exista medium medical(cauta pe net si o sa vezi ca el nu are nimic cu medicina si medicii sunt revoltati de prostiile sale, am gasit niste comentarii care spun ca el nu stie biologie de baza, si doar pune ce gaseste pe net, cum ar fi ca virusurile sunt hranite in un laborator, pe oua), virusurile nici nu sunt vii, sunt o capsula proteinca ce are o anumita forma(ai vazut acele ridicaturi cand cauti de exemplu virusul covid), " https://www.eurekalert.org/news-releases/753689 : uitate la prima imagine, si daca gaseste un substrat adecvat, baga codul genetic in celula(acele ridicaturi se leaga de cele de pe ceula, virusul intra in celula, renunta la proteina si nu ramane decat material genetic.
(nu e perete celular, nimic, cum e ADN ul uman, cum e orice virus, e fie ARN, fie ADN, si apoi se foloseste de resursele celulei pentru a se reproduce, daca celula poate sa produca o clona de ADN, are resurse si pentru un virus, materialul genetic ajunge la ribozomi, si produce poteine, materialul genetic cu proteina iese afara din celula(in copii mai multe), si ataca din nou, si apar din ce in ce mai multi, cercetarii spun ca avem in ADN si material genetic viral, de la convietuirea indelungata cu virusii.Virusii nu sunt vii, nu gandesc, doar se multiplica.
Oamenii de stiinta se gandesc cum se foloseasca virusi pentru a schimba codul genetic uman, pentru a scapa de bolile genetice, cancerul de exemplu e o problema a mutatiilor(se tot schimba ADN ul), si afecteaza multiplicarea celulei, si o parte din ADN responsabila de moartea celulei, ceea ce determina moartea sa. Orice diviziune celulara lasa mici mutatii care nu prea afecteaza celula, la care se adauga radiatii, si alti factori mutageni, o persoana poate face cancer si daca nu are nici un factor de risc, si unul cu multi factori de risc tot poate scapa, in functie de ce mutatii sunt implicate.
Alta chestie este ca o celula infectata, va fi distrusa de sistemul imunitar, modul in care sistemul imunitar are grija de gripa, este distrugerea celulelor infectate, si producerea de anticorpi care scad viteza cu care se produc(inhiband eliminarea lor din celula bolnava). Daca ei nu se raspandesc si ai eliminat purtatorii, ai scapat de virus, asa merge razboiul cu virusii in corp.
Vrei medicina adevarata:
, cauta ce face vitamina C pentru sanatate, si ai sa aflii ca medicii contrazic faptul ca vitamina C produce un super sistem imunitar.
" https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279544/ "
Acesta este despre vitamina C, si spune ca luarea sa nu ne ajuta sa distrugem o raceala, in cel mai bun caz doar sa scadem timpul in care suntem bolnavi.
Pubmed este biblioteca medicala, daca cineva a postat ceva cu un doctorat, sigur apare aici.
si acum uite un paragraf luat de pe wikipedia :
" Critics allege that he is practicing medicine without a license "
luat de pe : " https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_William "
Daca nu ma crezi da i un seach apoi ctrl F. si cauta ceea ce am pus, am luat cuvant cu cuvant.
In primul rand, orice medic o sa ca o boala cronica nu se poate vindeca.
In al doilea rand doar ca sa explic cat de putin medicala e, am cautat pe net online, dar nu am gasit cine stie ce care sa fie gratis, am gasit la pareri, si la rezumate, si contrazice medicina in ultimul hal.
Stii care e diferenta intre o boala acuta si una cronica?
Una acuta e una care loveste tare, si organismul nu poate sa compenseze, ceea ce duce la moarte daca e netrata, in schimb e vindecabila.
Cea cronica loveste incet, organismul compenseaza acele probleme, pacientul nu simte problemele decat in stadiul avansat, atunci cand un pacient are durere, nu a aparut boala, ea sa definitivat, intraba un medic pneumolog si iti va spune ca daca merge cineva cu astm in primele momente cand dezvolta tuse(cand face astm), poate fi vindecat, daca sta acasa, si asteapta, pana ce nu mai poate, atunci nu mai poate fi vindecat.
Boala avanseaza chiar daca pe noi nu ne doare, nu conteaza ca la inceput nu o sa simptim nimic.
La cei cu insuficienta cardiaca, la inceput au probleme numai la efort mare, apoi la afort mai mic, si din ce in ce mai mic, pana ce oboseste cand sta pe loc, si nu merge la medic pentru ca confunda oboseala cu oboseala data de batranete, dar daca il intrebi fata de acum un an, o duce mai rau, evolutia e progresiva.
Medicamentele sunt facute sa combata problema, un om cu problema la tiroida i se da hormoni tiroidieni, deoarece fara ei scade iq ul, apar modificari metabolice, etc.
Uita-te la afectarile autoimune, inseamna ca organismul ataca acel organ, boala autoimuna hashimoto, tiroida devina inflamata, si nu mai functioneaza bine, si cel mai probabil nu va produce suficienti hormoni, rosia ceapa si alte legume nu fac nimic, acolo, si de asta se dau hormoni.
Boala basedow este tot autoimuna, se produc anticorpi pentru receptorii de tireotropina(care face tiroida sa creasca), tiroida creste si produce mai multi hormoni.
La diabet, se stie cauza si motivele pentru care se mor, un pacient cu diabet nu moare de diabet ci de complicatii, el are acelasi risc cardivascualr cu al unui pacient cu infarct.
gandeste te asa: ai un pui si il pui in cuptor ce se intampla?
Se caramelizeaza. Intrebare: de ce? zahar, era explicatia unui medic.
Acum gandeste te ca asta se intampla si in organismul unui diabetic, glucoza se leaga de orice proteine, si le strica, vasele contin proteine, vezi unde bat? rinichii au vase, etc.
Cand i se verifica ochiul i se verica sanatatea vaselor de sange, daca unul e asa, toate sunt in acea stare, chiar daca el nu simte.

S au facut niste statistici si poti ghici care sunt topul bolilor care omoara oamenilor la nivel global?
1. cardiovascular 2. cancer 3.respirator etc. si uite si link ul cu restul.
" https://ourworldindata.org/causes-of-death "
Daca vrei sa citesti
" https://world-heart-federation.org/what-we-do/hypertension/ "
Hipertensiunea arteriala e un killer silentios, prea multe probleme cardiace sunt date de HTA.
Multe persoane mor fara sa simte o durere, lipsa duererii nu inseamna vindecat, cum crede toata lumea.
Poate ca pare: daca ma simt bine, inseamna ca sunt bine, in medicina daca te simpti bine, nu mergi la doctor, nu inseamna ca esti neaparat sanatos.
Medicul chiar pe asta se bazeaza: mergi pentru ca te doare, si vrei sa te faci bine, nu mergi, nimeni nu merge pentru ca se simte bine.
Cam cat timp am vazut in spital, ca student, pot spune clar, pacientul cand vine pentru durere, deja e un stadiu mediu sau putin agravat.
Durerea din infarct sau angina stabila e din lipsa de oxigen al inimii.(La infarct chiar incepe sa moara din peretele inimii, daca e prins in primele ore, poate fi salvat, ceea ce nu prea se intampla).
(am adaugat la inceput, daca te intrebi de ce e scris asa).

| bookofknowledge a răspuns:

In medicina exista 2 moduri de rezolvare a problemei: fie rezolvi problema, fie rezolvi simptomele(cand boala nu poate vindecata)
De exemplu la diabet de tip 1, orice aliment i ai da, va fi degeaba, nu o sa i scada glicemia.
Insulina baga glucoza in celula, si la fel si cu lipedele si cu proteine, fara ea, poti sa iei orice scade rezistenta la glucoza, orice de slabit, nimic nu o sa ajute sa intre glucoza in celula si o sa aiba glicemia mare.
Si mai e o problema, corpul consuma glucoza ca sursa principala de energie, daca nu poate baga in celule, celula ar murii de foame. Dar ea face altceva se foloseste de lipide si le transforma in corpi cetonici: acetoacetatul, beta-hidroxibutiratul și acetona. Da corpul produce acetona, si o foloseste ca sursa de energie, problema este ca afecteaza ph ul si asta poate cauza moartea daca nu e tratata.
Si nu se trateaza cu apa cu ph sau alte prostii deoarece nu schimba ph ul sanguin, ph ul acid al stomacului il duce la nimic.
Ceea ce afecteaza ph ul sanguin este rinichiul si respiratia, el incepe sa respire frecvent, problema este daca e deshidratat nu are tensiune, fara tensiune, nu prea il ajuta rinichiul, deci se da perfuzie, dar trebuie sa ne mai gandim unde mai merg acizii, merg in celule, unde sunt proteinele ca sistem tampon si dau afara K, care va fi eliberat renal, daca ii creste cineva pH ul, el baga K care mai e in sange, si ajunge la K mic, ce poate duce la stop cardiac.
De aceea se verifica si nivelul K inainte de a creste ph ul
I se creste ph ul prin faptul ca i se da insulina care baga corpii cetonici in celula, dar in cazul in care e prea sever, se mai da si bicarbonat de sodiu
Medicamnetele nu sunt sf uri, la diabet tip 2(ca la diabet tip 1, numai insulina se da), se foloseste principiile: fie faci pancreasul sa munceasca mai tare sa produca insulina, fie scazi insulino rezistenta (care e data de obezitate), fie mai ajuti cu eliminarea renala de glucoza(deoarece vine glucoaza pe vezica, poate da infectii), Fie inhibi glucagonul care e opusul glucozei.
Sa ne uitam la un medicament care unii il folosesc si la slabit: Ozempic (semaglutida) e un GLP-1, adica glucagon like, organismul atunci cand are ceva in exces produce hormon de contrareglare, pentru glucagon si produce insulina, si deoarece se numeste glucagon like, va inhiba glucagon (dupa logica: avem ceva ce pare a glucagon) si va creste insulina.
Alt lucru important: scade apetitul, si da senzatie de plinatate.
Din efectele adverse sunt: greata, varsaturi, etc. care apar din cauza ca stomcul se gloeste mai incet, un stomac plin, nu te lasa sa mananci in exces si iar ajuta la pierdere in greutate, asta e important deoarece 80 90 din pacientii cu tip 2 sunt obezi sau supraponderali, si cauza diabetului tip 2 este cresterea in greutate).

| bookofknowledge a răspuns:

Vrei sa studiezi medicina, ceea ce am spus e nimic, din medicina, dar e mai medicina decat niste carti SF.
Singurul ajutor dat de plante: sunt o viata sanatoasa, care scade riscul de boli(nu vindeca), dar scade sansa de a face anumite boli (nu toate bolile, pot fi oprite prin o alimentatie sanatoasa, oricat de sanatos am manca, tot racim, apoi vin problemele degenerative (de exemplu inima se fibrozeaza(fibrozarea e modul in care se formeaza cicatrici, si se vindeca ranile, ciroza de exemplu e un exemplu de fibroza)),
Orice infectie creste fibrina, care e o proteina implicata in coagularea sangelui.
Si uneori se poate lua ca marker inflamator, dar mai mult se ia VSH (viteza de sedimentare a hematiilor), proteina C, leucocitele crescute etc.
Gandeste-te ca asta e motivul pentru afectarea pulmonara din covid: fiind o reactie inflamatorie asa de puternica, determina un grad de fibroza, si afecteaza plamanii(O gripa severa ar putea face la fel). Motivul pentru care se fac radiografii.

| bookofknowledge a răspuns:

Creierul te ajuta, cu ceva aici, dar nu e in vindecarea bolilor cronice, s-au facut anumite experimente, si daca un pacient, crede ca durerea sa e reala, el o va simtii, si invers.
Sunt pacienti care au o durere cumplita, si daca ei au impresia ca un doctor le da medicatia potrivita, poate le mai scade tensiunea (nu neaparat in valori normale), poate le scade durerea.
Dar ei nu se vindeca de boala, Daca le faci testele ei tot aceeasi problema o au.
O persoana sa zicem ca e in o situatie periculoasa si isi perde o mana, adrenalina isi da avant, ceea ce se intampla este ca el nu va simptii nici o durere in primele secunde, deoarece, ea este responsabila pentru run or fighr response, organismul renunta la durere pentru a incerca sa supravietuiasca, nu inseamna ca se vndeca.
Mintea poate afecta putin sistemul imunitar, mai ales in stari de depresie, dar nu inseamna ca daca suntem plin de viata, o sa ajungem sa batem orice agent infectios.
Pe scurt, boala orice i ai face boala tot boala este, omul poate doar sa treaca peste, sau sa intre in depresie, sa intre in stres care pot accentua boala.
Deci in vindecare e nevoie si de un pic de lupta, o persoana monotona dupa un timp nici nu si ia medicamentele, nu face nici un efort fizic(de exemplu la diabet, efortul fizic scade insulino rezistenta, deci ar fi nevoie de mai putina insulina pentru aceeasi greutate).
Alta treaba, este mai bine sa previi o boala decat de tratat, un regim de viata prost chiar daca nu duce la toate bolile, tot duce la majoritatea lor, majoritatea oamenilor care ajung in urgente au un viciu(mai sunt si unii care traiesc mai curat, mananca sanatos, fara stres, etc., si se vede in raport cum asta creste numarul de oameni bolnavi).

| bookofknowledge a răspuns:

" https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6399603/ "
Aici scrie despre medicina homeopata, articol medical din libraria pubmed, si scrie ca nu isi poate dovedii eficienta in afara de cotext effect(nu stiu cum sa traduc asta) (Un efect de context este un aspect al psihologiei cognitive care descrie influența factorilor de mediu asupra percepției cuiva a unui stimul; am luat de pe wiki, ) de exemplu placebo effect.
De multe ori medicamentele se verifica si cu placebo(la un loc se dadeau placebo si la altii, medicamente normale, pentru a si verifica eficienta, si placebo doar prin efectul lor psilogic i au ameliorat putin simptomele.
Gandeste te ca atunci cand un apare un nou medicament, se compara cu placebo, pentru a fi siguri de efecte, sa nu vina de la impresia ca i-au dat medicii un medicament si cred ca s au vindecat.
gandeste te ca in biblie, vorbeste despre lepra, si ei erau dati la o parte, tocmai din cauza riscului de infectare, daca era asa de usor, sa se vindece cu plante nu mai era lepra, astazi e un tratament la lepra, boala care nu avea tratament(lepra e data de o mycobacterium leprae, boala, elimina durerea, si pacientul se loveste de tot, ii cade carnea pentru ca se loveste, si nu si da seama, ceva asemanator e si la diabet, glucoza afecteaza nervii, si ei nu mai pot simptii, si se lovesc la picior si fac pana la urma gangrena(de aceea trebuie sa se uite la picior, diabeticii mai au si vase proaste, si orice afectare a vaselor poate sa i afecteze, de aceea nu e nevoie sa se loveasca prea des, dar sunt cazuri, in care pacientii simt frig din cauza afectarii nervoase, incep sa stea langa soba, si dn greseala ajung cu piciorul in foc, si totusi nu simt nimic, chestia care ii face sa isi da seama, e ca miroase a ars).
Medicina nu e rosie sfecla, etc., efectele naturii, medicina e intelegi care e cauza, stii cum functioneaza boala, incerci sa o opresti din a se agra, sau vindeci, ameliorezi simptomele.
Medicamentele nu sunt SF, trebuie sa stii ce efect au asupra organismului, problema este ca organismul e asa de complex, incat dezechilibrul unui hormon sau orice, afecteaza altul.
De exemplu Hormonii steroizi se influenteaza unul pe altul, de exemplu androgeni(cei sexuali masculini, intra si testosteronul), estrogeni(cei feminini), glucocorticoizi(cum e cortizol (hormon de stres, rol antiinflamator)), mineralcorticoids(aldosteron(balanta apa sare)), progesteron(produs de corpul galben(la femei)), Vitamina D etc.
De aceea o persoana care ia hormoni steroizi care sunt un fel de androgeni sintetici, va inhiba sinteza naturala a celui natural(deci la inceput o sa aiba tot ceea ce are un om cu mult testosteron, dar cand nu mai ia, corpul fiind obisnuit, asa, va avea ceea ce are o persoana ce duce lipsa de hormoni9cum e lipsa poftei sexuale, depresie, etc.), cresterea sa va stimula transforma sa in estrogen(deci cei care iau hormoni feminini, pot face sani), sa nu uitam ca afecteaza si ceilalti hormoni, cu +sau -
prednison, care e un medicament care se bazeaza pe cortizol, va inhiba sinteza de cortizol a organismului, si de aceea se scade treptat, pentru ca organismul sa si revina la producerea functiei normale, daca ii dai hormon natural in exces face acelasi lucru, corpul are un nivel si orice perturbare a sa, va face corpul sa reactioneze, prin feedback ca sa duca totul la nivelul normal.
Problema este un organ glanda care nu produce nimic se atrofiaza, si nu poti sa-l lasi fara hormoni, si pana isi revine, trebuie sa i dai cu doza scazuta treptat, hormonii.

Gandeste te asa: avem obezitate, insulina functioneaza prin a baga nutrientii in celula, nu e mai usor sa arunci pamant in o groapa adanca decat pe un munte de pamant? pana la urma nu mai poti adauga nimic, glucoza merge in sange tocmai pentru ca nu reuseste sa intre, ea nu e neaparat prea multa, ci majoritatea glucozei e in sange. Tipic diabet tip 2, creste insulina ca sa combata glucoza din sange, cresterea de glucoza va creste hormonul de contrareglare: glucagon(care incearca sa creasca glicemia), nu e asa de simplu pe cat pare.