| JustCC a întrebat:

Bună!
Sunt împreună cu iubitul meu de 3 ani și ne înțelegem super bine.
Problema este ca el are o familie foarte toxică: mama este alcoolică, iar tatăl violent verbal cu soția și cu el. Mereu există certuri în casa lor. Nici condiții financiare bune nu prea au, însă asta nu ma afectează pe mine și iubitul meu pentru că noi avem salariu amândoi.
Eu locuiesc la el în weekend (pana terminam de renovat căsuța noastră) și de fiecare data când ma lasă singura și ai lui încep sa se certe ma apucă panica și tremuratul...
Nu pot vorbi cu iubitul meu despre asta, nu ma simt ok să-i spun ca într-un fel anume îmi e frica de familia lui și de reacțiile lor.
Ce ma sfătuiți sa fac? M-am saturat de scandal, eu nu am crescut asa și când ma gândesc ca el a crescut printre țipete îmi vine sa plâng...

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| PufulețiGratis a răspuns:

Bună.

Nu te amesteca deloc în certurile lor, stai departe!

Cu prietenul cu care conviețuiești de 3 ani, ar trebui să poți discuta orice problemă apărută, în special dacă problema aceasta este cauzată de familia lui.

Sugerez să vă grăbiți cu renovatul, dacă situația se înrăutățește, ce faci? sau mai bine zis ce faceți?

Chiar dacă nu e totul perfect renovat și finisat...e important să ai liniște și pace!

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca ei n-au fost in stare sa se ordoneze, atunci e randul tau!
Intr-o familie cu asemenea probleme trebuie cineva sa preia "purtatul palariei" si in acest caz TU trebuie sa procedezi, ferm!
Pune piciorul in prag si explica intregii familii ca tu nu doresti asemenea scandaluri in prezenta ta!
Le spui intai la toti, cand totii sunt de fata, dupa care le ei pe fiecare in parte (cu alte ocazii) si le spui ferm sa se abtina de certuri!

| Xirus a răspuns (pentru Bula):

N-are cum să spună asta, pentru că ea este o străină, și ce este în familia lor îi privesc doar pe ei. Familia îi va spune, să își facă bagajul dacă nu îi convine ceva. Nici băiatul lor nu prea poate face prea multe, dacă cei doi părinții, nu își rezolvă problemele pe cale civilizată, prin metode echilibrate de a rezolva situația. Ar putea el, băiatul să stea de vorbă cu taică-su și maică-că separat despre ce se întâmplă în casă, incercând să mai domolească situația si să repare ceva, intr-un mod întelegator. Pe maică-sa ar putea dacă este posibil, să o facă renunțe la alcool, pe taică-su să încerce să numai fie violent verbal șmd deoarece, nu face bine deloc familiei.

| Bula a răspuns (pentru Xirus):

Daca nu le spune, atunci SIGUR nu se vor rezolva problemele, ci se pot agrava daca se casatoresc.
Cineva trebuie sa puna piciorul in prag, iar ea (si nu numai) ar avea de castigat daca isi impune punctul de vedere (fiindca cei din familie nu mai sunt in stare).

Oricum, daca lucrurile continua astfel, atunci o eventuala casatorie ar fi un calvar pentru toti.

| Xirus a răspuns (pentru Bula):

Cum am spus anterior, ei o să zică probabil că Ea este o străină, dacă nu suportă ceva este liberă să plece. Nu o obligă nimeni să stea la acest băiat. In familia aceea probabil, n-o să fie ușor să te impui mai ales dacă nu ești din familie și nu ști personalitatea fiecăruia.

| Bula a răspuns (pentru Xirus):

Poate le trezeste la realitate o asemenea "interventie" ferma.
Daca ei spun asa ceva, atunci in viitor problema va fi si mai mare, daca se casatoresc, ceea ce ar fi un cosmar.

| Xirus a răspuns (pentru Bula):

Mă rog...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Pina terminati casa de renovat mutati va in chirie daca ai cum, spune i ca numai suporti scandalurile, ajungi sa te imbolnavesti nu e de glumă cu asa ceva, vorbeste urgent cu el, nu te sacrifica tu si sanatatea ta pentru o casa care daca te vei îmbolnavii nu i ti va folosii la nimic o casa renovata dar tu sa fi prin spitale, ce varsta ai? Sau muta te tu acasa la mama ta si lasa l sa stea el cu scandalagiii ăia betivi si imbecili.

| GabiDumitrescu a răspuns:

"Nu pot vorbi cu iubitul meu despre asta, nu ma simt ok să-i spun ca într-un fel anume îmi e frica de familia lui și de reacțiile lor." BA POTI! Daca de acum incepi cu de-astea...

| Mosotti a răspuns:

Ignora-i, ce treaba ai tu cu ce fac ei? Asista ca la un scandal la TV si atat, ca nu esti tu implicata. Chiar filmeaza-i asa pe sestache si amuza-te, fa haz de necaz.
Si de ce sa nu poti sa-i zici iubitului tau ca nu-ti convine? Ii zici f simplu.

Nu te int pe tine cum a crescut el, te intereseaza cum te intelegi cu el si cum se poarta el cu tine, atata tot.

| Xirus a răspuns:

Tu n-ai părinții, unde să locuiești sau nu te întelegi cu ai tăi? Să zicem de ex că te cerți cu iubitul tău, ai unde te duce?

| JustCC explică (pentru Xirus):

Da. Nu locuiesc în permane ta la el. Merg în weekend sau când nu îmi permite naveta la serviciu sa ajung de acasă de la mine

| DoctorFrankenstein a răspuns:

Cautati pe altul simplu ala e taranoi nu e vina lui ca vb aia asa parinti asa fiu ))