|

Buna TPU!Stiu ca pe acest site sunt fel si fel de oameni printre care si cei care nu au niciun rost si raspund doar ca sa stie ca nu tac, dar la intrebarile urmatoare am nevoie de un raspuns de la persoane cu capul pe umar.Am o problema in familie si anume mama mea. Ea lucreaza 12 ore, o zi o noapte si apoi e libera 2 zile si tot asa. In zilele in care este libera ea nu face nimic aproape acasa, doar sta.Cand ii zic ca sa ne faca mancare sau ceva striga la mine si nu face mai nou incepe sa planga.Singurul noroc il am cu bunica mea care face totul in aceasta casa. Stiu ca bunicii mele ii este foarte greu, dar fiicei sale, adica mamei mele nu ii pasa.Ce sa fac?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Păi având în vedere că mai nou incepe si sa planga, are o cădere nervoasă, fiecare mai are si perioade proaste la munca, are si un program mai încărcat, trebuie sa o înțelegi ca uneori si-ar dori si ea niste timp pentru ea, pentru recreerea ei, posibil si sa o macine ceva si sa nu stie cum sa mărturisească, oricum tu trebuie sa fii alaturi de ea si sa o ajuți, o întrebi de vorba, fiti apropiati si inteles-o cand poate e extenuata si nu are chef de nimic, se mai intampla

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Salutare,
Depinde ce lucreaza, si 8 ore pot fi obositoare, dar 12.
Din pacate unii nu inteleg asta, mai ales cei care nu au o zi lucrata in care se pune presiune pe angajat.
Ei vad doar defecte...
Daca plange, ori are probleme mai grave, ori o face pentru a impresiona.
Banuiesc ca ai auzit de expresia "nevoia te invata"
Poti invata sa faci mancare, asta chiar de la bunica.
Dupa o varsta nu prea e ok sa mai depinzi de altii!

| a răspuns:

Se pare ca mama ta este intr-o mare depresie si are nevoie de intelegere si ajutor.
Ofera-te sa o ajuti si fii bland cu ea, ca sa o poti mobiliza si dde dragul tau, sa isi revina.
Invit-o la cumparaturi, povesteste-i despre scoala si tt ce ti se pare vesel si frumos.
Nici o mama nu plange degeaba si nu sta cu ochii-n tavan, daa sufletul ei este fericit.
Mama ta este in schimb intr-o mare depresie si probabil ca sufera enorm. In weekend, scoate-o din casa, mergeti in vizita la o ruda sau doar plimbati-va pe undeva. ia-o si pe bunica, daca doreste, dar fii alaturi de mama ta si ajut-o sa iasa din starea in care este.

| a răspuns:

Este si vina bunicii tale pentru ca nu a educat-o pe mama sa-i placa treburile gospodaresti; sau mai bine zis indeplinirea nevoilor propriei familii.
Tu multumeste-I lui Dumnezeu pentru amandoua: si pentru bunica ta care se ingrijeste de casa.

| a răspuns:

Fiecare om are probleme si greutati.Nu stiu ce varsta are mama ta dar si muncind 12 ore, avand si copil, si doua caznici esuate cred ca a afectato psihic si emotional daca nu chiar si fizic.
Cred ca ar trebui sa vorbesti cu bunica ta si sa o pui sa o intrebe pe mama ta ce probleme are. Poate chiar sa mearga la un medic.

| a răspuns:

Hmm... poate mama ta are ceva ce nu-ti spune, dar o streseaza foarte tare, o epuizeaza. Acum, depinde si de o chestie: tot timpul a fost asa? Niciodata n-a facut treburi gospodărești?

| explică (pentru Plato):

Nu, pana sa se desparta de sotul ei (nu tatal meu, deoarece ea a fost recasatorita) lui ii facea mancare si mie. Adica ne.am mutat acasa la el si acolo facea zilnif curatenie, mancare, etc

| a răspuns:

Femeia e epuizata. Tu de ce nu faci?

| a răspuns:

Stai ca nu prea inteleg. Ea munceste. Tu ce faci? De ce nu faci mancare?

| a răspuns:

Ar trebui sa incerci sa porti o discutie sincera cu ea, sa o intrebi ce se intampla cu ea, de ce plange mai exact. Sa ii explici ca o simti absenta din viata voastra, si ca trebuie sa contribuie la treburile casei, si sa va ceara ajutorul atunci cand nu se descurca singura pentru ca esti acolo pentru ea. Poate sufera de o depresie si s-a inchis in ea. O poti ajuta incercand sa comunici cu ea happy Mult succes!