| chiftelutacrocanta a întrebat:

Credeti ca este bine sa ne mintim uneori parintii, sau mai bine este sa le spunem mereu adevarul? Daca ei, parintii, au o mentalitate diferita de a noastra, si nu le plac obiceiurile noastre, ce facem, continuam sa le spunem mereu adevarul, sau ne hotaram sa-i mintim uneori ca sa nu-i suparam?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Un om imatur minte mereu, el fuge de resposabilitati mai mereu asa ca nu-i de mirare ca uni isi mint parinti, eu personal nu o fac

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Cateodata minti

| darrio2007 a răspuns:

Acea mentalitate a lor, de care spui, o vei avea si tu cand vei ajunge la varsta lor. Daca vei ajunge sa ai copii.Cateva minciunele nevinovate nu strica.Dar nu inseamna sa se faca din asta un obicei.

| AFR81 a răspuns:

Am fost invatati de mici sa nu mintim, sa spunem mereu adevarul. Am invatat ca "minciuna are picioare scurte", insa sa stii ca in unele momente, in viata, e mai bine sa minti, sa ascunzi adevarul.

| Drimmero a răspuns:

Uneori e bine sa ''minti'' ca sa nu-i supere adevarul. Dar cel mai ok e sa le zici mereu adevarul. Eu unul imi asum mereu ceea ce fac, daca am gresit imi recunosc vina, nu stau sa ma ascund! Parintii te-ar intelege si te-ar iubi indiferent de ce prostii faci tu si daca ii minti protejandu-te pe tine!

| Doub a răspuns:

Nu minţi, doar omiţi adevărul.

| Oana92 a răspuns:

Bine si frumos nu e. Dar sa lasam ipocrizia la o parte: toti mintim in general si in mod special ne mintim parintii, mai ales in adolescenta.
Diferentele intre generatii sunt destul de mari, mentalitatea e diferita si e posibil ca multe din actiunile noastre, ale tinerilor, sa nu le fie pe plac parintilor si de la asta sa se porneasca certuri si scandaluri. Daca o minciuna mica salveaza o situatie e ok, dar nu mi se pare ok sa minti ca ai dormit la o prietena si tu ai stat in spital ca ai avortat (caz real) sau chestii de genul asta.

Cred ca depinde si de gravitatea minciunii sau de efectele ei.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

In unele situatii o minciuna e de preferat fiindca in unele cazuri adevarul doare dar nu trebuie sa exageram cu mintitul daca incepi sa minti din ce in ce mai des nimeni nu o sa te mai creada.
Fiecare discutie depinde de interlocutor si subiectul conversatiei.

| DeathOfDreams a răspuns:

Indiferent de ce o să răspundem la întrebarea ta, în realitate, fiecare dintre noi o să continuăm să mințim.
Fiindcă e ceva firesc.
Dacă vrei să mergi undeva și te duci să ceri sfatul mamei tale care e negativ, până la urmă nu vei merge, spunându-i totuși că n-ai fost? Dacă vrei într-adevăr să mergi, firește.

Atâta timp cât nu facem un obicei din asta, sunt de părere că e în regulă.
Cum era aia, câtedată minciuna e mult mai interesantă decât adevărul.

| TheWomanCat a răspuns:

De obicei este corect sa spui adevarul, dar in anumite situatii trebuie sa stii sa nu spui ceea ce trebuie si sa mai minti cateodata pentru a nu rani sentimentele parintilor sau sa scapi de acele cateva probleme minore ce nu vrei sub nici o forma sa fie facute publice lor.E in firea fiecarui om sa minta, deci chiar daca ai spune ca nu ai mintit niciodata este practic imposibil sa nu o vei fi facut vreodata.Iti doresc bafta si daca in viitorul apropiat vei fi pus in aceasta situatie de a spune sau nu adevarul trebuie sa stii ca daca e vorba de ceva serios, lucru care stii ca te-ar putea afecta toata viata nu minti... Minciunile se spun atunci cand problema nu e serioasa si stii ca nu e mare lucru sa mai spui cate o minciuna.O ZI PLACUTA!

| Mike292002 a răspuns:

De obicei trebuie sa spunem adevarul, dar, ineori trebuie sa minti ca sa nu-i dezamgesti... daca nu este foarte grav le poti spune...asta e parerea mea, acum faci cum vrei