| MyNameisEduard a întrebat:

Cum îl poate afecta pe un adolescent fără prieteni izolarea socială?

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Depinde de psihismul acelui adolescent, e relativ, pe unu poate sa nu-l deranjeze deloc, pe altul doar asa si asa sa-l afecteze, pe altul sa-l bage in depresie.
Nu putem zice generalizat ce se intampla.

Am si aici unii care nici nu vor prieteni, si se simt super asa!
Se uita la TV, se mai plimba, mai citesc ceva, se mai documenteaza de ceva, se joaca la calculator, pe telefon, etc si fara niste falsi, ca pana la urma majoritatea "prietenilor" asa-s.
Si asta o stie toata lumea.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In timp, izolarea duce la depresie, anxietate, apar atacurile de panica, paranoia si alte boli mentale.

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Depinde de om, si depinde si de izolare, nu poti fi izolat de tot, la munca ai cel putin 8 ore colegi, la scoala e imposibil sa nu vb cu cineva fie si pentru colaborare la lectii, etc, nu poti fi izolat total.
Si la munca, e imposibil sa nu vb cu vreun coleg despre ceva.

Pai eu la practica la informatica la banca la Raiffeisen in 2014 vara, eram intr-o incapere cu 4 lucratori, chiar daca nu erau asa prieteni (ca l-am intrebat pe unu din ei cu care ma intelegeam mai bine daca era prieteni cu aia), dar vorbeau intre ei de una si alta totusi.
Deci 8 ore socializai din cand in cand.
Deci mai putini izolati total.

Eu nu ma duc la lucru dar ma vad des cu cei trei prieteni ai mei, si socializam, recunosc ca ar fi naspa fara ei.

| Crackman a răspuns:

O sa imbatraneasca si nu are pe nimeni si nici cum sa isi faca

| SingleForOne a răspuns:

Asta depinde de acel/acea adolescent(ă) cum a crescut, ce planuri are, cum se simte, etc. Pe o cale se întâmplă să devină din ce în ce mai izolații, pe urmă depresivi, critici, și este o listă întreagă de probleme (mai mult sau mai puțin rele), atât fizice la organism, cât și de personalitate și mentalitate.
Pe de altă parte, sunt unii care sunt simpli, normali, duc o viață fericiți cu ce au, cu se pot bucura, etc.
Pe de altă parte, sunt unii foarte rari care deprind abilități de a fi motivatori, inspiratori, antreprenori, super energetici, vizionari în ceea ce doresc să realizeze.
Deci, părerea unora și dezvoltarea unei persoane nu coincid mereu, ci dezvoltarea este subiectivă, după fiecare individ, prezentul, trecutul, și viitorul acestuia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti poti face prieteni.
poate ai o pasiune, un hobby gen, te poti inscrie la dansuri, la lectii de canto, la inot, sa faci voluntariat si sa te bagi cu fete in seama, la strand poti cunoaste daca lasi timiditatea la o parte, la o librarie sau chiar la Cinema.
Daca simte ca il afecteaza atunci il poate afecta grav cu timpul ducand chiar la depresie sau chiar psihoza daca esti predispus neavand sub nici o forma contact cu realitatea.
Te poti angaja la un job part-time (4 sau 6 ore), poti alerga intr-un parc, trebuie sa iti gasesti o ocupatie altfel psihicul tau inevitabil va avea cel mai mult de suferit.
Poti citi carti despre inteligenta emotionala, sa te dezvolti personal.
Te poti ocupa de in curs, de ospatar, receptioner hotel, maseur, frizer sau sa te apuci de un sport de contact, iti va da foarte multa confidenta si vei scapa treptat de anxietate, trebuie sa te deschizi si da te expui daca vrei sa scapi fobia siciala si eventual sa mergi la un psiholog cognotiv-comportamental, te va ajuta foarte mult sa te cunosti mai bine si sa scapi de anxietate si timiditate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă îi place singurătatea, puțin sau deloc.

| Together a răspuns:

O sa fie tot mai inadaptat social daca se izoleaza, se va manifesta ca anxietate sociala tot mai pronuntata. Nevoile sexuale nesatisfacute o sa duca la frustrare si depresie.

| scp3008 a răspuns:

Extrem. Suntem fiinte sociale iar izolarea in special in copilarie, adolescenta sta la baza majoritatii afectiunilor psihice ulterioare