Inteleg ideea, dar pui gresit intrebarea. Cred ca intrebarea corecta ar fi "ce sa fac pentru ca cei de linga mine sa nu mai plece" sau "ce gresesc in relatiile cu cei din jur" si daca vei fi sincera cu tine in gasirea raspunsurilor, vei obtine si ceea ce vrei cu adevarat - ceea ce vrem aproape toti cu adevarat, si anume sa pastram relatiile cu cei de linga noi pe viata.
Ia si priveste inapoi, la o adica fa-ti o lista pentru tine si vezi cam de ce au plecat unul sau altul. Nu zic ca nu or fi fost neseriosi, dar uneori masculii nu prea comunica, desi sunt lucruri care nu le convin. Poate ca nu stiu efectiv sa comunice, poate ca interactiunea cu tine ii face sa concluzioneze ca ar fi inutil sa incerce, asa ca se indeparteaza. Deci... cum esti, ia gindeste-te? Hai ca iti dau 3 subiecte de gindire, bazindu-ma pe ce concluzii am tras din viata mea in ultimii 2-3 ani (am 45 acum, ca idee): vrei mai multa atentie decat acorzi, nu respecti timpul celor din jur si consideri ca iti sunt datori cu mult mai mult decat esti tu dispusa sa oferi, esti sufocanta? Ca bonus, esti cumva inhibata/ai preconceptii? Ca sa detaliez, nimeni nu zice sa fii ultima depravata/exhibitionista, nici macar nu ma intereseaza daca esti activa sexual sau nu, ca nu e vorba despre asta musai, cit despre atitudine. Chestii simple, ca furatul unui pupic cand umbli de mina pe strada sau mistocareli gen cate o piscatura/ghiont cant trece o gagica "buna" pe linga voi. Lucruri care sa denote ca esti dezghetata si nu esti o bosumflata pe cale de a deveni si mai bosumflata, ca persoanele astea foarte rar devin mai deschise si mai distractive, ba dimpotriva. Asa si eu sunt de obicei mai retinut si ne-implicat, dar cand am cu cine rezona, pot deveni o cu totul alta persoana. Intr-un final, poate fix asta e problema la tine - nu ai gasit inca pe cineva cu care sa rezonezi cu adevarat, doar te-ai multumit cu surogaturi, iar legat de ei, foarte putini fac ca mine, sa refuze posibilitatea de sex/relatie non-sexuala fara obligatii/implicare in care pot mima ca e totul ok si pentru care majoritatea celor de acelasi sex din jur sa ii invidieze ca au pus mina pe "o mega-bunaciune" fara sa admita ca de fapt nu asta e ceea ce au nevoie, ci de cineva alaturi de care sa creasca si care sa ofere respect (pe care il oferi si tu, desigur).
Atunci depaseste ti instinctul alege dupa ratiune, fi sigura ca nu te paraste si dupa dai drumu la sentimente. Dragostea la prima vedere nu exista, increderea se ofera in timp si la fel si sentimentele
Oare chiar te indragostesti? Ca dragostea nu o poti avea pentru orice barbat iesit in cale. Faci confuzie intre sentimente.
Apoi, @GabiDumitrescu zice bine ca pui gresit intrebarea si restul.
Tu vrei pe cineva care sa lupte pentru tine. Dar tu ce dai in schimb? Nimeni nu te iubeste doar pentru ca existi. Sau pentru ca faci mereu mofturi "ca o printesa". Te poate iubi pentru niste calitati. Si alea nu sunt numaidecat in pat, oricat ar iubi barbatii sexul. Te saturi si "de dulce" la un moment dat.
Ce stii sa faci in afara de un machiaj puternic?
La început spui "Cum să nu mai mă îndrăgostesc sau să mă mai atașez vreodată de cineva", iar la final spui "eu îmi doresc să mă simt iubită și să am și eu în sfârșit o relație, să nu mai fiu singură"
Nici tu nu prea știi ce vrei.
Poate sa fie iubita dar ea sa nu iubeasca.
Nici nu stii cate femei din astea exista!
Am înțeles, deci caută un adorator necondiționat care pupă pământul pe unde calcă zeița nepăsătoare.
Da, m-am exprimat putin gresit aseara, din cauza oboselii.
In sinea mea oricum imi doresc sa fiu iubită, dar gen, cand dau de un bărbat cu care vorbesc si ma inteleg bine, sa nu mai pun suflet si sa ma atașez de el, asa cum mi s-a întâmplat mereu. Macar sa stiu ca e persoana potrivită, deși nu prea am dat de asa ceva.
Pai ideea e ca treaba asta e munca de echipa. Daca doar unul ofera, se ajunge la relatie toxica mai devreme sau mai tirziu.
Colegii au răspuns foarte bine. Gabi Dumitrescu merita funda. Poate faci o introspecție și încerci să privești anumite alegeri dpdv obiectiv. Succes
Ce atribute trebuie sa aiba persoana aia? Fa un tabel - ce ar trebui sa aiba el, ce oferi tu echivalent.
Eu am oferit chiar si cand nu eram intr-o relatie cu acestia si ma rugam pentru conexiunea noastră si nu aveam pretenții ca ei sa ma ia in brate sau sa se pună intr-o relație cu mine. Daca eram retrasă sau nu ofeream chestiile astea, automat ma faceau curv@, nu?
Daca oferi, nu e bun, daca nu oferi, tot nu e bun, ca esti sălbatică.
Pai nu trebuie' sa te simti obligata sa nimic. Aici e si vina celor ce pun etichete ca ceva sau altceva. Nu neaparat salbateca, cit rezervata. Si daca nu simti ceva. nu faci chestia respectiva. Nu conteaza ca e vorba de tinut de mina sau sex.
Nu înseamnă neapărat că ai făcut tu ceva greșit, situațiile sunt diverse și uneori mai complexe, poate chiar nu au fost persoanele potrivite pentru tine. Faptul că te îndrăgostești * destul de ușor înseamnă că ai sufletul sensibil, de exemplu sunt băieți carora le plac fetele mai cu tupeu, care sa le dea impresia că sunt bărbați, sa simtă actiune...tu poate ai nevoie de un suflet la fel de sensibil...
Păi da, am fost mereu rezervată și la locul meu, dar tot nu am avut noroc.
Nu stiu ce tot fac gresit, dar ma simt ca naiba.
Nu mai am încredere în nimeni. Așa zic toți, doar ca să atragă și pe urmă "pa".
Poate aveți dreptate...Ar trebui să fac un astfel de tabel, dar degeaba, dacă eu nu am norocul de a avea acel om. M-am săturat de minciuni și de speranțe false.
Cum să nu mai mă îndrăgostesc sau să mă mai atașez vreodată de cineva de gen opus?
Sa te izoli de tot si sa nu mai dai peste cineva de sex masculin in veci.
De fiecare dată când m-am îndrăgostit sau atașat de vreun băiat, a plecat
Trebuie sa faci terapie si sa lucrezi cu tine, sa fii pregatia pentru momentul cand cinea va alege sa plece din viata ta.
Nu vreau să se întâmple asta și cu următorul care va apărea în viața mea.
Nimic in lume nu poate garanta ca nu va pleca, indiferent de circumstante.
Vorbesc și acum cu cineva și nu vreau să pun multe sentimente și să mă atașez
Daca nu vrei sa pui sentimente inseamna ca esti indisponibila emotional si nu ar trebui sa vorbesti cu persoane la acel nivel, doar sa faci sex si atat, fara sentimente.
, pentru că va pleca și nu va lupta pentru mine
De unde stii asta? Asta este distorsiune cognitiva- ghicirea viitorului. Nu poti stii niciodata ce se va intampla in viitor.
îmi doresc să mă simt iubită și să am și eu în sfârșit o relație, să nu mai fiu singură.
Atunci nu te inchide in tine. Oamenii pot pleca in orice moment, si este normal. Trebuie doar sa fii pregatita pentru asta si sa simti ca este ok, vei putea trece peste. Nimic nu este imposibil sau prea greu in viata, cu toate ca para. De cele mai multe ori, suferim la mult in imaginatia noastra.
Terapie, singura vindecare
Primul pas e sa nu te mai simti ca naiba. Eventual sa gasesti pe cineva sincer care sa te ajute sa fii mai deschisa. Si pentru asta trebuie sa discuti despre ce blocaje emotionale/comportamentale ai. Multi dintre noi sintem rezervati/inchisi fiindca asa am crescut, nu ca "asa sunt eu" sau ar fi normal.
Nu e deloc degeaba. Lasa norocul. Uite, eu m-as putea combina cu una dupa care balesc multi altii dar nu o pot avea din n motive. Ea e(ra) fiarta dupa mine. DAR are niste pitici pe creier care din punctul meu de vedere sunt incompatibili cu orice relatie. Multi altii in locul meu ar fi profitat de ocazie pentru sex. Poate si eu as fi profitat daca ne cunosteam acum vreo 10 ani. Chestia e ca nu mai vreau sa pierd timpul aiurea. Prefer sa fiu alaturi de cineva fara sex, dar sa ma simt ok mental pe linga persoana aia, decat cu una la care sa ma astept tot timpul sa ii sara capsa din motive absolut halucinante.
Îmi las norocul, dar tot am impresia că norocul nu e de mine...
Îmi scriu băieții, dar nu sunt mai niciunul pe placul meu. Imi scriu din prima prin mesaje ca vor sa ma sarute, sa ma ia in brate, ca sunt, foarte draguta, ca ma pupa, nu stiu ce, inimioare, ca sunt doar a lor, ma ia cu "puiule, bebe", căcaturi de astea, unul din ei nu are permis auto, nu stiu ce sa mai zic. Nu vreau asa. De ce dau oare numai de genul asta de barbati? Nu mai suport!
Pai ce zici tu se rezolva foarte simplu cu zero poze. Discuti pur si simplu cu omul si nu ii trimiti nici o poza. Daca te preseaza ca vrea poze pentru ca presupune ca ai fi grasa sau urita, block si gata. P.S. Si daca nu are permis auto... ce?
Nu ii poți dicta inima ce sa facă. Din ce am sesizat depresia te distruge atât de tare încât nu te mai interesează nimic, nici dacă vine sfârșitul lumii. In rest nu cred că ai ce sa schimbi.
Te inseli amarnic nu toti sunt la fel asa cum nici femeile nu toate sunt la fel...schimbati opinia si viata ta se va schimba
Mi-am schimbat eu opinia si tot folosita am fost. Am dat doar de tipi asemănători, niciunul dupa așteptările mele. Știu ce zic.
Ideea e ca am obosit sa tot discut cu niste "bărbați" care nu știu ce vor sau nimic. M-am saturat sa fiu eu aceea care pune efort si suflet si care tot eu sa fiu călcată in picioare, dar pentru mine nimeni nu vad sa faca asa. M-am saturat. Decât sa stau singura, mai bine imi fac capătul de tot si gata. Jur!
Zaka întreabă: