anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum să nu mai mă îndrăgostesc sau să mă mai atașez vreodată de cineva de gen opus?

M-am săturat să mi se întâmple asta și nu mai vreau să tot sufăr. De fiecare dată când m-am îndrăgostit sau atașat de vreun băiat, a plecat. Nu vreau să se întâmple asta și cu următorul care va apărea în viața mea.

Vorbesc și acum cu cineva și nu vreau să pun multe sentimente și să mă atașez, pentru că va pleca și nu va lupta pentru mine, iar eu îmi doresc să mă simt iubită și să am și eu în sfârșit o relație, să nu mai fiu singură.

Răspuns Câştigător
| GabiDumitrescu a răspuns:

Inteleg ideea, dar pui gresit intrebarea. Cred ca intrebarea corecta ar fi "ce sa fac pentru ca cei de linga mine sa nu mai plece" sau "ce gresesc in relatiile cu cei din jur" si daca vei fi sincera cu tine in gasirea raspunsurilor, vei obtine si ceea ce vrei cu adevarat - ceea ce vrem aproape toti cu adevarat, si anume sa pastram relatiile cu cei de linga noi pe viata.

Ia si priveste inapoi, la o adica fa-ti o lista pentru tine si vezi cam de ce au plecat unul sau altul. Nu zic ca nu or fi fost neseriosi, dar uneori masculii nu prea comunica, desi sunt lucruri care nu le convin. Poate ca nu stiu efectiv sa comunice, poate ca interactiunea cu tine ii face sa concluzioneze ca ar fi inutil sa incerce, asa ca se indeparteaza. Deci... cum esti, ia gindeste-te? Hai ca iti dau 3 subiecte de gindire, bazindu-ma pe ce concluzii am tras din viata mea in ultimii 2-3 ani (am 45 acum, ca idee): vrei mai multa atentie decat acorzi, nu respecti timpul celor din jur si consideri ca iti sunt datori cu mult mai mult decat esti tu dispusa sa oferi, esti sufocanta? Ca bonus, esti cumva inhibata/ai preconceptii? Ca sa detaliez, nimeni nu zice sa fii ultima depravata/exhibitionista, nici macar nu ma intereseaza daca esti activa sexual sau nu, ca nu e vorba despre asta musai, cit despre atitudine. Chestii simple, ca furatul unui pupic cand umbli de mina pe strada sau mistocareli gen cate o piscatura/ghiont cant trece o gagica "buna" pe linga voi. Lucruri care sa denote ca esti dezghetata si nu esti o bosumflata pe cale de a deveni si mai bosumflata, ca persoanele astea foarte rar devin mai deschise si mai distractive, ba dimpotriva. Asa si eu sunt de obicei mai retinut si ne-implicat, dar cand am cu cine rezona, pot deveni o cu totul alta persoana. Intr-un final, poate fix asta e problema la tine - nu ai gasit inca pe cineva cu care sa rezonezi cu adevarat, doar te-ai multumit cu surogaturi, iar legat de ei, foarte putini fac ca mine, sa refuze posibilitatea de sex/relatie non-sexuala fara obligatii/implicare in care pot mima ca e totul ok si pentru care majoritatea celor de acelasi sex din jur sa ii invidieze ca au pus mina pe "o mega-bunaciune" fara sa admita ca de fapt nu asta e ceea ce au nevoie, ci de cineva alaturi de care sa creasca si care sa ofere respect (pe care il oferi si tu, desigur).

61 răspunsuri:
| Cora0101 a răspuns (pentru Konstantinos99):

Ohh...
Și cum să-mi dau eu seama de asta? Mi-am pierdut vremea săptămâni și luni de zile, doar ca sa primesc opusul.

| Cora0101 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Pe cineva sincer, care? Măi găsești oameni sinceri in ziua de azi? Daca da, spuneti-mi dumneavoastră macar pe unul, ca sa ma conving.

Nu stiu, dar eu nu mai vad astfel de oameni in viata mea. Doar de opusul dau.

| Cora0101 a răspuns (pentru Solane):

Cu ce om sa ma inteleg, daca nu sunt pe placul meu si nu ajung sa fiu cu persoana aia împreună?

| Cora0101 a răspuns (pentru 9PM):

Cam așa e...
Chiar nu mai mă interesează nimic, ei m-au făcut așa. Și nici nu voi mai găsi eu pe cineva sincer. Nu mai mă interesează, lacrimile tot singură mi le șterg. M-am săturat de minciuni și prefăcătorii.

| 9PM a răspuns (pentru Cora0101):

Tu ești oxy?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru 9PM):

Da. De ce?

De unde mă știi? Cine ești?

| 9PM a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu contează. Ai grija de tine. Multa sănătate.

| Cora0101 a răspuns (pentru 9PM):

La ce m-ai mai întrebat, dacă nu contează? laughing Ferească Dumnezeu...

Da, mulțumesc!

| 9PM a răspuns (pentru Cora0101):

Te pup.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Cora0101):

Pai totul pleaca si de la tine, cumva. Atragi ceea ce esti. Oameni sinceri, mai sunt si de-astia. Oricum, sinceritatea e ceva foarte dificil si trebuie exersata in doi. Asta cu "pe placul meu" e o chestie foarte ambigua. Care-s cerintele sine qua non pentru ca cineva sa fie pe placul tau? Sincer, fidel, cu permis, masina, multi bani, eventual casa cu etaj si fara obligatii? Sincer si fidel nu ar fi suficient? Cit de mult iti pasa de parerea altora?

Pai tu stii ce vrei? In general sinceritatea cu propria persoana si propriile dorinte e ceva inspaimintator, indiferent de varsta. E usor sa zici vreau x y si z cand tu nu ai de oferit decat x, dar te plingi ca ceilalti nu sunt ok. Nu zic de tine, ci in general.

Nu, daca doriți, pot sa va spun acum, aici, despre un barbat pe placul meu:

-afectuos (nu pupincurist, de la cateva mesaje ma ia cu "puiu", "bebe", "iubirea mea", etc. Și nici sa nu insite cu sarutatul si cu alte chestii de genul;
-grijuliu;
-sincer;
-asumat; nu cateva zile vorbește frumos si dulce si apoi devin din senin indisponibili, căutând tot felul de scuze; mai ales cand nu vreau sa le ofer sexualitate din prima;
- să mă sune, să imi trimita vocale, daca nu ne putem intalni fizic (nu doar mesaje si scuze);
- sa lupte si el pentru eventuala relatie, nu doar eu sa oferi totul iar el nimic;
- sa ma ia in brate, sa imi arate prin fapte cat de mult ma iubeste si ca nu vrea sa ma piarda; asta dupa ce ne intalnim de mai multe ori si respecta chestiile enumerate de aici;
- sa imi arate prin fapte ca tine la mine si ca ii pasa de mine;
- intra online si mie nu-mi raspunde la mesaje si apoi sa spuna ca a fost ocupat (ceea ce ma face sa cred ca vorbeste si cu alte femei)
s-a.m.d

Nu am cerut barbat cu bani, cu nu stiu ce vile si cu nu mai știu ce ați spus dumneavoastră. Eu consider ca am cerut ceva simplu.

Mașina nu contează, etnia și situatia financiara; la asta putem lucra impreuna, pot merge la munca odata cu el, chiar si in afara. Nu am pretentii sa arate intr-un fel. Ci am cerut ceva simplu, cred eu. Ceva care sa stie sa iubească si sa-mi demonstreze ca e acolo. Sa fie genul de om care va dori sa ma vada si a doua zi, dupa întâlnire, chiar si in fiecare zi. Atât am cerut, dar ma doare ca eu nu am primit nici macar pe jumătate chestiile astea de la cineva.

Am înțeles.
V-am scris intr-un alt raspuns de pe aici cu dorințele mele. Si nu cred ca sunt dorințe de "lux", ci ceva simplu si omenesc. Mai mult pe partea emotionala am cerut. Sper sa ma întelegeți câtuși de puțin.

OK, hai ca asa mai discutam! Deci...
- Afectuos - grijuliu - sincer, ok.
- Asta cu sunatul si trimisul de mesaje poate fi obositor si contraproductiv. Faptul ca nu te sufoca cu mesaje nu inseamna ca nu tine la tine sau nu se gindeste la tine. Uite, eu unul prefer timpul petrecut impreuna in detrimentul oricarui tip de mesaj. Iar legat de mesaje, de obicei e de preferat un text, pentru ca alea vocale e posibil sa nu le poti asculta in diverse situatii chiar atunci.
- Pai lupti daca esti interesat. Daca nu, nu. Problema aici e ca uneori iti pierzi interesul de la chestii pe care le face celalalt dar nu comunicati, si fix asta e buba - lipsa de comunicare adevarata, de multe ori de frica posibilitatii ca ai putea rani sentimentele cuiva.
- Asta cu luatul in brate poate depinde si de persoana, de locatie. Te-ai cam repetat un pic cu aratatul prin fapte. Dar da, are cumva sens.
- BUBA! Asta suna a gelozie adolescentina. Si nu neaparat adolescentina. Elementul de baza a unei relatii trebuie sa fie INCREDEREA. Nu, nu ma intereseaza parola ta de la telefon sau FB, nu te sun sa te verific cand zici ca iesi cu fetele in oras si nu vrei sa vin si eu, dar am pretentia sa fie reciproce lucrurile astea.

Nu ai zis de bani, dar ai zis la un moment dat de permisul de conducere de parca ar fi ciumat daca nu are permis. Legat de a sti sa iubeasca, multi nu stim. Si nu invatam. Pentru ca am fost crescuti aiurea si interpretam multe lucruri ca niste obligatii. Sau ca niste corvoade.

Vazut, comentat. Suna ok in principiu. Dar, cum ziceam. cu riscul de a pierde timpul - pe care oricum il pierzi - incearca fara poze.winking
P.S. Crede-ma ca la ce am vazut pe aici, tu esti totusi foarte ok. E si varsta. Pe la 20 de ani mai toti care nu sunt foarte pragmatici/reci, de ambele sexe, se gindesc la nefacute si se simt neintelesi si cred ca e capatul lumii samd. In ce zona a tarii zici ca traiesti? (Nu, nu sariti in cap toti ca vreau sa o agat, doar ca as putea sa ii sugerez grupuri de oameni pe diverse activitati din zonele respective. Sau poate chiar un job/voluntariat/ceva.)

Pai de permis am zis ca fiind o necesitate, pana la urma, ca voi da si eu de permisul auto, cand voi scăpa la bani. Nu vreau sa depind toata viata mea de mijloacele de transport.

Mna, poate aveti dreptate, dar totusi, nu cred ca am cerut prea mult.

Mulțumesc frumos!

Poate nu e ok să spun locația aici, în public, pentru ca vreau sa ma protejez, dar stau în zona -------, prin -------.

Am incercat si fara poze, aceeasi treaba. Pai cam cred si eu ca e degeaba, fiindcă nu mai am încredere. Nu cred ca mai exista vreun om cum trebuie in ziua de azi, sau cel puțin, pentru mine.

Nu e o necesitate decat daca stai in virf de munte. In orasele mari e mai mult bataie de cap, nervi, timp pierdut, bani consumati aiurea. Bine, e util de avut in ideea unei masini de servici, daca e cazul, dar masina proprie e un mare sac fara fund financiar. Uite, eu de exemplu in Iasi cam pe toate traseele pe care am treaba, chiar si de 10 km pe sens (de la periferie la alta periferie), scot timp mai bun cu bicicleta decat cu transportul in comun si chiar decat cu masina cui se gaseste/taxi, cu exceptia cazului in care e zero trafic si toate semafoarele sunt pe verde.

Ei, nu e ca si cum ai fi dat numele si prenumele si adresa. Pai Bostonul e oricum semi-mort economic si social, desi e o zona foarte misto de locuit daca vrei sa nu iti scurtezi viata cu vreo 10 ani "multumita" poluarii dintr-un oras mare. Pai de acolo poti face ca tot botosaneanul migratia catre Iasi, unde e cu totul alta miscare, in special pe piata muncii. Problema in orasele mai mici e ca mai toti barbatii care au ceva in cap fie au plecat din oras/din tara, fie sunt casatoriti, iar noua generatie... ce sa mai zic, ca ma uit si eu in jur.

Într-adevăr, de aici cam pleaca multi tineri, si cu locurile de munca e naspa, mai ales in cazul meu, care locuiesc pe langa oras. Dar mna. Asta este.

| Cora0101 a răspuns (pentru Miruna333):

Degeaba, nu funcționează. Numai de ăștia îmi dă mie Dumnezeu. Nu pot sa ma bucur niciodată de nimic.

Fac terapie pentru niste nenorociți care mi-au distrus fericirea? Sunt eu responsabilă pentru caracterul lor infect?

Oare chiar nu exista un om ca lumea si pentru mine?

| Miruna333 a răspuns (pentru Cora0101):

Ce sa nu functioneze? Te incapatanezi foarte tare si te vei imbolnavi fiind mereu in postura de victima. Psihicul iti afecteaza fizicul, nu te juca cu asta.
Esti ok? Nu faci terapie pentru ei, cum sa faci pentru ei? Faci PENTRU TINE, sa te simti TU bine cu TINE, si sa incepeti cu gandirea asta disfunctionala care te face doar sa te plangi si nimic mai mult.
Exista, dar nu cu o asemenea gandire

| Cora0101 a răspuns (pentru Miruna333):

Așa e, chiar mă încăpățânez de multe ori și mă enervez foarte ușor.

Păi victimă cam sunt, cred eu. Și dacă cer ajutor sau simt nevoia de a spune ce am pe suflet aici, nu înțeleg de ce unii dintre voi interpretați că mă plâng și cer atenție. Asta e josnic, fără supărare. Nu zic neapărat de tine, zic de unii.

Sunt conștientă ca am de facut terapie, dar aia costa bani...Nici job nu mi-am gasit inca, ca sa stau sa-mi platesc ședințele. Deocamdată ma "descurc" cu ce pot.

Cer o alinare, pentru ca asa sunt eu si am nevoie, nu ca sa imi primesc de acum hate, cand am o frustrare sau un gand mai negru.

Dar poate ai dreptate, in mare parte.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Apropo de agățat. Nu te cunosc personal, dar din tot ce ai scris aici pot spune cu mana pe inima că ești probabil printre cei mai verticali, inteligenți și cu o conduită etica de top, useri de pe TPU. Chapeau domnule!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Ei, sa nu exageram. Fosta mea nefasta nu ar fi de acord. Dar nah... noi sa fim sanatosi! Multumesc pentru aprecieri. happy

| just4ubr2015 a răspuns (pentru Cora0101):

Ridicati standardele daca nu umbli cu toti tatuatii si golanii si baietii de treaba nu ii vrei asta e problema ta

| Cora0101 a răspuns (pentru just4ubr2015):

Aaaa, tot problema mea e? A lor nu?

Si aia de treaba, unde-s?

| just4ubr2015 a răspuns (pentru Cora0101):

Sunt acolo unde fugi tu de ei

| Cora0101 a răspuns (pentru just4ubr2015):

Nu fug, doar mi-e frică să mă încred din nou, în oricine.

| Miruna333 a răspuns (pentru Cora0101):

Postura de victima nu face bine absolut nimanui. Aici nu vorbim de lucruri grave, vorbim de despartiri, ca sa nu intelegi gresit, ca nu e ca si cand nu poti sa fii victima cu adevarat.
Tu cand te afunzi in ganduri negative, atragi si mai multe necazuri, sa le spunem asa.
Totul costa in viata, asta tine doar de prioritati. Da, poti face dupa ce iti gasesti job.
Pai sunt 2 lucruri total diferite, a avea nevoie de alinare sau de un sfat, o indrumare. Vrei sa fii ajutata sau doar ascultata?
Daca vrei sa fii ajutata, poti citi si comentariile care te triggeruiesc, plus al meu, cu toate ca nu poti face teorie momentan, am spus si alte lucruri. Ai la indemana internetul si chat gpt-ul, vorbeste acolo, acesta te va asculta, si te va si indruma. Doar nu dispera, ca din disperare, iarasi, atragem numai lucruri negative.