| Iulya9 a întrebat:

Eu alta posibilitate in casa nu am decat sa dorm cu sora mea dar problema e ca ea sforaie in ultimul hal si de multe ori ma trezeste sau nu pot sa dorm din cauza asta. Dacă o trezesc si ii spun cumva frumos cu blândețe sa nu mai sforaie se enerveaza si țipă ca un copil de parca i-as fi dat în cap. Dupa aceea cand adoarme o ia de la capăt. Deja mă scoate din sărite, mi s-a pus pe suflet. Nu pot sa am un somn normal din cauza unei nesimtite ca ea. Ce sa mai fac?

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Posibil ca si tu sforai dar nu te auzi.

| anonimg a răspuns:

Îți faci cont de Youtube, o filmezi când sforăie și încarci videoclipurile pe YouTube fără să îi spui. Dar niciodată să nu-i spui.
Sforăitul este voluntar, intenționat din două motive; ba chiar din trei:
- pentru că țipă
- pentru că nu se interesează ca să-și rezolve problema
- pentru că nu o interesează de cei din jur.
Și poate că ea chiar vrea să sforăie ca să te enerveze.
Spune-i că dacă acum nu i-a măsuri să rezolve problema sforăitului, mai târziu nu va mai putea să se trateze. Și va fi nevoită să doarmă singură toată viața ei, pentru că niciun bărbat nu va dormi în aceeași casă cu o femeie care sforăie. Pentru că un bărbat care sforăie mai este acceptabil; dar o femeie, niciodată.
Trebuie să meargă la medic, și atunci va ști ce să facă să nu mai sforăie.

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru anonimg):

Unul dintre cele mai aberante raspunsuri, culminand cu: "Și va fi nevoită să doarmă singură toată viața ei, pentru că niciun bărbat nu va dormi în aceeași casă cu o femeie care sforăie. Pentru că un bărbat care sforăie mai este acceptabil; dar o femeie, niciodată".

Felicitari, esti misoginul saptamanii! Ca premiu, nevasta ta, te va filma in timp ce te scarpini in fund si apoi duci degetul la nas si il va pune pe YouTube, pentru ca pentru o femeie, asta mai este cum mai este, dar pentru un barbat este inacceptabil!
laughing

Pentru simpatica domnisoara care a adresat intrebarea, discutiile de acest gen se poarta ziua, atunci cand sora ta este treaza. Sforaitul poate tulbura somnul in diferite feluri, de aceea, atunci cand este trezita, sora ta este iritata si raspunde intr-un mod mai neplacut.
Discuta cu ea si spune-i ca esti ingrijorata de sanatatea ei, ca ar fi bine sa se trateze pentru a evita sa se agraveze problema.In primul rand, ea nu are si nu va avea un somn odihnitor daca sforaie.
In orice caz, spune-i ca o sustii indiferent de ceea ce decide dar ca, pentru binele ei, ar putea merge la medic.
Sforaitul poate fi cauzat de afectiuni fizice sau de tulburari ale somnului.La randul sau, sforaitul, cauzeaza tulburari ale somnului.Este un cerc vicios cumva...

Un alt sfat, daca NU i-ai intrerupe somnul, la un moment dat, ar inceta sa mai sforaie, atunci cand intra in faza REM. Daca tu ii tot intrerupi somnul, ea va tot relua ciclurile de somn si va tot sforai, fiind mai tot timpul in prima faza a somnului.Nici ea nu se va odihni si nici tu...
Si ca sa fim sinceri, sunt convinsa ca si tu mai sforai din cand in cand, mai ales atunci cand esti foarte obosita sau dormi cu fata in sus, dar nu iti dai seamawinking

| anonimg a răspuns (pentru Floareasoarelui26):

Țipatul este un defect ce trebuie corectat. Este un defect intenționat.

| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru anonimg):

Nu sunt de acord in cazul acesta, deoarece vorbim de tulburari ale somnului, deci de stimuli involuntari la nivel neurologic.

Daca ar tipa in timpul zilei, inteleg.Dar atunci cand esti trezit din somn, mai ales atunci cand vorbim de tulburari ale somnului, violenta de orice tip, sau orice reactie este total sau cel putin partial involuntara.
Total involuntara este atunci cand nu esti constient deloc de reactie si nu iti mai amintesti ulterior.
Partial involuntara, atunci cand dupa reactie, constientizezi ce ai facut si iti aduci aminte chiar si a doua zi.
Dar reactia in sine in cazul prezentat este in prima instanta involuntara.
Dar, hei! E ok sa avem opinii diferite.winking Nu toata lumea este interesata de aceste detalii ale functionarii creierului si nu o zic intr-un mod ironic.
O zi frumoasa!

| cristimihailov a răspuns:

Crezi ca ea vrea sa sforaie?

Poti sa te bagi in pat mai devreme?

| AliGab a răspuns:

Sa vorbesti cu parintii tai sa investigheze cauza medicala a sforaitului (poate are polipi de exemplu).

| Mopmop a răspuns:

Ai incercat sa iti cumperi niste dopuri pentru urechi? Nu mai auzi nimic, sunt speciale pentru cazuri de astea!

| Robertandrei4858 a răspuns:

Încearcă sa adormi înaintea ei, nu sforărie voluntar sunt sigur de asta.

| AndreeaVanDrunen a răspuns:

Când te trezește, fă-te că dormi și sforăie și tu intenționat până se trezește și ea (fără să se prindă ea că nu dormi).
Probabil în felul ăsta își va da seama de situație și o va rezolva cumva.