| Denissa16 a întrebat:

Hei, voi cum va alegeri prietenii? Cum va dati seama ca e un adevarat prieten? Voi va deschideti in fata oricui?

12 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Eu nu-mi aleg prietenii,ei ma aleg pe mine si eu ii pastrez.
Pe cei care-mi intra in suflet.
Si nu-i mai scot niciodata.
Un adevarat prieten se simte,nu sunt necesare dovezi, e o dragoste platonica intre doi oameni care gandesc fie simetric, fie identic si au limbaj comun.
Tu vrei sa afli cum iti gasesti prieteni adevarati si cum poti cerne prietenii de interesati, insa.
Asa ca, ar trebui sa inveti sa observi.
Intotdeauna prietenului ii pasa.De starea ta,de lipsa ta,de bucuria ta,de tristetea ta.
Celui interesat,nu-i pasa,poti plange si el poate rade cu ceilalti,poti fi fericita si se poate infuria pe tine,intotdeauna va avea ceva sa-ti ceara,un lucru,un gest,o informatie.
Sa nu judeci niciodata o situatie critica la furie,intai calmeaza-te si lasa sentimentele personale deoparte.
Si nu lasa niciodata o neintelegere mica,sa se transforme intr-o cearta mare.
Ca sa te deschizi in fata cuiva,trebuie sa ai rabdare si incredere.
Daca ai cea mai mica umbra de indoiala, nu o fa, mai bine taci, un secret impartit, inceteaza sa mai fie secret.
happy




caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
e foarte greu sa afirmi cu tarie ca in ziua de azi ai un prieten pe care te poti baza..inainte, nu iti ajungeau degetele de la mana sa iti numeri prietenii, acum, ai suficiente degetele..trebuie sa il simti, ca este langa tine si la bucurie si la necaz, mai ales atunci cand ai probleme, conteaza foarte mult o vorba buna venita din partea prietenului., in ziua de azi, prefer sa imi deschid sufletul unui prieten virtual, decat sa ii zic cuiva pe care il consider apropiat apoi sa rada/sa ma vanda etc.
O zi bunahappy

| Antisistem11 a răspuns:

Eu nu prea am prieteni sau am foarte putini si nu i-am ales eu.din intrebarea ta inteleg ca nu ii consideri prieteni pe cei cu care umbli acuma. daca discuti cu cineva pe internet si el e dispus sa te asculte oricand desi e la sute de km distanta de tine acela e u prieten adevarat ar putea. si da eu ma deschid in fata oricui si ai fi surprinsa sa afli ca exista unii oameni sinceri chiar si pe internet de asemenea sunt surprins ca foarte multi oameni isi deschid inima in fata mea. deci sper ca data viitoARE CAND ITI DESCHIZI INIMA LA CAPATUL CELALAT SA FIE CINEVA CARE SA TE ASCULTE CU SINCERITATE. NU STIU DACA RASPUNSUL MEU TE-A AJUTAT.

| neutrino a răspuns:

Prietenii se formeaza si se sorteaza in timp.

| milan9 a răspuns:

Sunt fel de fel de greşeli şi mici tensiuni care pun la încercare o relaţie de prietenie în timp. E nevoie să ţii mult la acea relaţie de prietenie pentru a avea răbdare, pentru a sacrifica orgoliul, pentru a acorda bunavointa…

Trebuie să te asiguri că partenerul de viaţă poate fi capabil să îţi fie şi prieten, şi un bun sfătuitor. Viaţa ne va pune în faţă atât de multe provocări încât e nevoie putem colabora permanent cu cei de lângă noi, sau, cei de lângă noi să fie capabili să colaboreze cu noi în momente critice în care vom fi nevoiţi să ne situăm.

Se spune că poţi consuma un sac de sare lângă o persoană, îi poţi sta alături mult timp fără să ajungi să o cunoşti în mod concret. Şi asta pentru că nu am văzut-o (sau nu am vrut să o vedem cum se manifestă în situaţii critice…

De abia atunci vom afla cine sunt cu adevărat cei din preajma noastră, sau ce reprezentăm noi pentru ei…
De cele mai multe ori asta se întâmplă cam târziu...

| milan9 a răspuns:

Pentru a ti se confirma firescul, normalitatea unei relatii de amiciţie, de prietenie, trebuie ţinut cont că prietenia pune la încercare o serie întreaga de valori interrelaţionale: interesul faţă de binele real al celuilalt, interesul faţă de binele moral, faţă de sănătatea şi priorităţile reale ale celuilalt, sacrificarea aparenţelor pentru a pune pe primul plan sinceritatea în legătură cu defectele celuilalt pentru a-l susţine în corectarea lor, delicateţea, empatia, evirtarea refuzului direct (în privinţa lucrurilor de bun simţ care pot fi făcute spre binele celuilalt), petrecerea timpului împreună, cunoaşterea, confidenţialitatea, încrederea, etc... happy

| danay72 a răspuns:

Nu e bine sa te deschizi oricui.Dar pe situl jw.org sectiunea adolescenti, poti gasi articole si chiar si filmulete despre acest subiect.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

E o întrebare importantă. Mi-a plăcut acest material şi ţi-l recomand şi ţie: http://www.jw.org/......-adevarat/

O zi bună!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna. Era un proverb care zicea " Nu judeca o carte dupa coperta ". Acest proverb este foarte bun pentru alegerea prietenilor. Eu de exemplu, petrec timp mult cu aceea persoana, si nu stiu, la un momendat am asa un sentiment de incredere, dar nu ma deschid in fata oricui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ma gandesc niciodata asa. Se intampla dar n-am nevoie de "prieten adevarat". Imi sunt de ajuns 2-3 prieteni in viata. Unei singure prietene ma deschid dar se comporta ca gheata pana realizez ca sunt penibila atunci cand devin sentimentala. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu e bine sa te deschizi in totalitate cuiva, pentru ca apoi dupa ce te dezamageste vei simti ca nu valorezi nimic.

| TheLovelyGhost a răspuns:

Pai alegeti prietenii in functie de hobby-uri, de pasiuni si daca aveti ce vorbi cand sunteti impreuna... si eu ma deschid in fata oricui si nu prea e bine... incearca sa te mai abtii