|

Mama m-a dat afara din casa doar pentru ca nu il suporta pe iubitul meu, fara vreun motiv intemeiat. Asta s-a intamplat acum ceva timp. Recent a sunat la politie si le-a spus ca ea vrea ca el sa ma lase in pace, iar maine urmeaza sa vina sa-mi puna cateva intrebari. Am 16 ani, ce se poate intampla? Nu vreau sa ii fac rau. M-ar ajuta daca as spune politistilor ca m-a dat afara din casa de 2 ori si ca ma injura si ma cearta de fiecare data cand vine de la munca. Va rog mult, astept raspunsuri cat mai elaborate.

14 răspunsuri:
| a răspuns:

Mai usor e sa le zici ca e tampita si nu are habar cum sa se poarte cu tine.

| a răspuns:

Gresesti. Motivul cel mai intemeiat este varsta ta, destul de mica pentru un iubit. Este casa ei si poate primi pe cine doreste. Cu atat mai putin pe iubitul tau. Politia nu-ti va da castig de cauza.

| explică (pentru darrio2007):

E si casa tatalui meu. Doar ca iubitul meu nu a fost la mine acasă ca sa nu il suporte. Am mai avut iubiti si era de acord cu ei. Mersi pentru timpul acordat pentru raspuns, oricum. imi este de folos

| a răspuns (pentru Elena_Popa_1994):

Ai 16 ani si ai mai avut iubiti? Nu te supăra dar nu prea esti usa de biserica. O inteleg pe mama ta.

| a răspuns:

Problema este una de natură medicală a mamei tale din punct de vedere psihic. Dacă, într-adevăr ai mai avut iubiți până la 16 ani, înseamnă că niciodată nu ai fost iubită, apreciată și apropiată de mama ta și de părinții tăi. Dacă vei ajunge în fața polițiștilor cere să fi reprezentată de o persoană de la protecția copilului, căci un minor nu poate fi audiat fără prezența unui reprezentant, de obicei psiholog de la protecția copilului. Orice ai spune polițiștilor se poate întoarce împotriva ta și a polițiștilor.
Spune adevărul despre toate relațiile tale, despre motivele pentru care ai ales refugiul în brațele unor străini, de ce vrei acum să fi împreună cu acel băiat!

| a răspuns:

La polițiști ar trebui să le spui ce s-a întâmplat, chiar și aceasta, dar ei vor face, vor demara o anchetă socială. Astfel dacă ai dovez, martori că te-a dat afară din casă, poți să spui, dacă nu, nu vei fi crezută.
Dar o comisie de anchetă a asistenței sociale, dacă va decide din această cauză, că mama te-a dat afară din casăm că mama ta nu mai este persoana potrivită pentru a avea grijă de tine, s-ar putea decide să te ia de sub supravegherea mamei dtale, și apoi să te plaseze la alt tutore, centru de plasament pentru minori, etc, în condiții care s-ar putea să îți convină mult mai puțin și cu o supraveghere și o obligație de disciplină mult mai strictă decât o ai acasă la mama ta acum.
Așa că, părerea mea, o împăcare cu mama ta acum este mai bună decât un amestec al unor străini în problemele voastre interne familiale.

| a răspuns:

E normal ca la 16 ani părinții tăi sa isi faca griji, gandeste-te un pic ca poate într-un an nu va mai înțelegeți si te da el afara. Unde te vei duce, ce vei face? De bine de rau mama iti da un acoperiș si o farfurie de mâncare.
Eu zic ca in loc sa o discreditezi pe mama ta mai bine ai ruga polițiști sa te ajute sa o liniștești si sa va împăcați, sa va accepte ca si cuplu si sa fiti un cuplu normal pentru varsta voastră nu cu gândul la măritis si sex.

| explică (pentru Nat1):

Nu am mentionat ca vreau sa ma mut la el sau sa ma marit

| a răspuns:

Prietenul tău poate avea probleme fiindcă tu ești minoră.
Nu vei avea câștig de cauză, ar trebui să o asculți pe mama ta.

| a răspuns:

Are motive sa fie împotriva acelui băiat? Dacă are, mai bine fa ca ea decât sa regreți. Dar daca e adevărat ce ai povestit nici ea nu procedează cum trebuie căci nu ar trebui sa te bata sau sa te dea afara, ar trebui sa fiți mai înțelegătoare una cu cealaltă

| a răspuns:

La varsta pe care o ai parintii si fratii tai sunt cele mai importante persoane din viata ta. Indiferent ce intrebari iti pun politistii tu trebuie sa spui adevarul.
Daca nu poti trai pe picioarele tale din punct de vedere financiar este clar ca trebuie sa fii sub suprevegherea cuiva. Spune mersi ca esti sub supravegherea parintilor si nu a unor institutii. Cauta sa inveti o meserie, sa iti castigi banul tau si vei avea libertate sa faci ce vrei. In caz contrar vei ramane in continuare sub supravegherea parintilor indiferent de varsta.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Draga mea, stai linistita daca iubitu tau are peste 18 ani si are casa, politia chiar nu are ce sa iti fac pentru ca ai 16 ani.Pur si simplu spui politie ca nu o mai suporti pe mama ta, si te bate sau ce iti face ea.Si il pui pe iubitu tau sa declare ca o sa aiba grija de tine. Este foarte simplu. Doar daca are peste 18 ani, el

| a răspuns:

Draga mea, nu spune nimic rău despre mama ta la poliție că s-ar putea să ajungi la orfelinat. Discuți cu ea civilizat și îi spui frumos că nu mai ești așa mică și că poți avea un iubit. Dacă nu merge nimic poți să îi spui că te-ai despărțit de el și să-ți ții relația secretă happy Vorbește și cu tatăl tău.