|

Nu-mi vine sa cred! Cu toate ca parintii mei sunt inapoiati, acum se arata cel mai mult caracterul asta de cand cu COVID-19. Considera ca toata treaba asta este o minciuna si ca au dat cu un fel de praf in Italia ca sa mai scape din oameni. Daca lumea asta era asa salbatica sigur nici nu se mai chinuiau sa inchida tot si te lasau sa mori de buna voie si mai ales ca se intampla asta mai in majoritatea tarilor cu astfel de cazuri prezente. Se uita la tot feluri de filmulete pe Facebook cu teorii de genul si ca totul e minciuna, ca totul e un joc politic si asta s-a si vrut sa se faca o criza economica ca lumea sa aiba mai putin. Se uita la oameni care asa cum sunt eu sau oricine altcineva care se pun in fata camerei si isi dau cu parerea fara sa aiba nicio legatura directa cu se intampla si cu argumente precum "treziti-va pr*stilor, nu exista nicio boala pentru ca eu nu am vazut pe nimeni langa mine sa moara, iesiti afara". Astfel de oameni inconstienti ajung sa puna in pericol publicul din simpla ignoranta si a faptului ca, de asemenea, cred ca e si o gripa sezoniera si doar atat, cu toate ca ei nu vad posibilitatea asta de raspandire a virusului, ca gripe au fost mereu si nu s-au raspandit in asa mare masura. Daca totul ar fi mers normal pana acum si cu riscul de raspandire a virusului cum ar fi fost atunci tara noastra si nu numai? In loc sa-ti petreci 2 saptamani acasa toata lumea s-ar inghesui la spitale si numarul deceselor ar fi fost mult mai mare. Cel mai prost argument de pana acum este cel cu "oamenii mai mor". Atunci tu de ce traiesti acum? Pentru ce daca tot vei muri? Toata lumea are dreptul sa traiasca. Sau "oamenii mureau si inainte si nu se dadea la stiri", cu referire la oameni cu dependenta de tutun si alcool sau din lipsa de neatentie in trafic, cu toate ca isi insusesc riscurile de buna voie, ca nu se raspandeste sau foamea la fel.
Ce sa le zic alor mei? Ca ei stau in casa numai ca sa nu primeasca amenda. Sunt foarte inapoiati, cred ca asa cu ocazia asta va mai disparea tehnologia; informatica cu toate ca sustine mai toate radacinile stiintei si pana o masina de spalat pe care ei o folosesc e programat astfel sau nu le convin oamenii care lucreaza de acasa, ca mai bine era mai demult cand ieseai pe camp si cultivai si ca restul e o pierdere de vreme precum hobby-urile, chiar si sa studiezi "ca nu se fac studii de pe calculator, nu te informezi cu nimic". Cred ca am mai multe de zis, dar nu imi vin acum.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu toata lumea este perfect informata sau interesata, pesemne ca asa sunt si parintii tai.
Trebuie sa le explici parintilor si sa-i convingi ca este o boala grava, se raspandeste repede prin contacte cu cei infectati si afecteaza mai ales pe varstnici si cei care au si alte boli.

| explică (pentru Ioandelasal):

Tocmai cum daca ei zic ca toate astea sunt baliverne ce zic eu, si ca e doar joc politic? Ca e totul inventat numai sa sperie lumea desii clar spune si la tv sa nu ne panicam, si ca cifra mortilor din Italia nu exista "ca cine a stat sa numere atatia morti".

| a răspuns (pentru RadacinaRotunda):

Nu sunt baliverne, sunt cifre oficiale, date de autoritati.

| a răspuns:

Daca erau minciuni crezi ca autoritatile nu aveau ce face in afara de a juca teatru la tv? Virusul este real, mor oameni din cauza lor si din pacate nu vom constientiza decat cand va fi prea tarziu

| a răspuns:

Asta ar trebui sa fie un motiv suficient de serios pentru tine, sa pui mana pe carte si tocesti, ca sa ajungi un om destept, nu ca parintii tai, care nu inteleg ce se intampla in jurul lor.

| a răspuns:

Ce parere ai sa le arati parintilor tai niste documentare facute de diverse alte persoane, sau chiar de supravietuitori, prin care sa le explice ca este o chestie de care ai vrea sa te feresti, daca e posibil.

Poate nu este posibil, dar poate ar fi bine sa nu o chiar cauti daca este posibil.

Exista oameni panicati, exista si oameni mai putin panicati. La urma urmei este o chestie de balans...