|

Salut TPU! Am o nelamurire despre viata. Deci, atunci cand e frumos afara, cald sau frig (eram obligati sa iesim si la 40° vara), parintii mei ne "obliga" sa iesim afara, luand drept pedeapsa, cand spunem nu, "fara calculator". Ei fac asa de ani si ani, cred ca de cand aveam 8-9 ani cand ieseam pe langa bloc. Da, am 16 ani acum dar asta nu inseamna ca imi pot contrazice parintii deoarece, in timp ce baietii ca mine fac ordinea in alte case, ai mei sunt cu abuzul de parca e comunismul pe afara. As vrea sa stiu, de ce au comportament de genul, cu "obligativitatea de a iesi afara" in loc sa ies cand vreau si de ce sunt asa lipiti de calculator cand e vorba de pedepse? Inainte de a zice ceva despre statul mult la calculator, cunosc super multi baieti care stau de la 8-9 dimineata pana la 1-2 tot dimineata sau pana la 5 dimineata fara probleme, iar eu stau maxim 7-8 ore in cel mai fericit caz sau 4-5 de obicei.
Ce pot face sa ii dezlipesc pe parinti din a lua ceva ce ne place doar pentru ca nu iesim afara? In fiecare vara sau zi calda fac la fel, creeaza scandal strict pe subiectul asta indiferent daca ne vedem de treaba sau nu.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu le place sa stati la PC toata ziua pentru ca ei nu au prins vremurile astea si erau numai afara la munca la sapa si carat saci, etc. Cand vei avea salariul tau platesti factura de curent si le zici ca stai cat vrei tu la PC atunci nu au ce sa iti faca - sau pleci si te muti intr-o camera cu chirie.

| a răspuns:

Abuz, serios? Va trimit afara sa sapati in gradina, sau de ce il numesti abuz?
4-5 ore e suficient pe zi la pc. Poti supravietui pana cand te poti muta singur. Pana atunci, nu ai ce face. Majoritatea parintilor sunt incapatanati, nu pricep cand le spui ceva si te trateaza ca pe un copil prost, cred ca ei stiu mai bine. Poti incerca sa le explici ca nu ai ce sa faci afara si ca vrei sa mai tai din orele de stat afara si sa pui la cele de stat la pc, cu conditia sa faci pauze, sa mananci la ore fixe, etc. Dar nu prea ai sanse.

| explică (pentru LoveSleep):

E chestia asta de iesit afara numaidecat, indiferent daca avem ceva de facut sau nu. si de cate ori le-am spus ca nu e nimic de facut, o baga pe aia "bine nu stai la pc", iar 4-5 ore nu e destul pentru ceea ce trebuie sa completez (6-8 ore sunt de ajuns)

| explică (pentru LoveSleep):

Iar abuz este bataia inutile din cauza scandalului fara motiv provocat tot de ei, si nu zic asta doar ca sa par ala cuminte, deoarece eu ma joc linistit acolo si deodata vin in camera si urla sa ies afara sau sa nu mai stau la pc...

| a răspuns:

Angajeaza-te, pleaca cu chirie, cumpara tot ce iti trebuie sa traiesti, ia-ti calculator si stai cat vrei, daca tot vrei sa faci legea in casa. Descurca-te singur si nu mai asculta de nimeni. Ia si o fata cu tine, faceti in copil stati amantrei la calculator

| explică (pentru oz_1736):

Nici nu ma pot angaja la 16 ani, de fata nici nu se pune problema avand in vedere cu ce baieti ies fetele in oras la mine...
serios? sa ma mut? nu imi permit sub nici un fel chiar daca as munci