| benga94 a întrebat:

Salut, vreau un sfat cât mai sincer de la cunoscători, sunt plecat din tara de ceva vreme. Am ajutat un prieten cu familia sa vina aici cu munca, cu casa, cu tot ne-am și înrudit sa zic asa, el m-a cununat, muncim împreună la întreținerea unor benzi ceva electromecanica nu contează. Doar ca de cate ori are ocazia face mișto de mine, mai ales dacă vine cineva prin preajma și mai tare fel de fel de prostii. Eu nu ma pot cobori la nivelul ala, am copii acasa. Am 32 de ani, el 34 suntem destul de maturi, canta mai zice de mine ceva și prin cântec scoate în evidenta ca eu vad bine având în vedere ca eu port ochelari de vedere. Multe altele având în vedere cât l-am ajutat peste tot cu tradus ca suntem în Germania în Bayern l-am ajustat să-și ia mașina, asigurări tot cu mine. Am vorbit la munca sa-i facă contract bun. Nu știu cum sa procedez, țin sa precizez ca deși stam la un bloc distanta nu ne vizitam, ne vedem doar la lucru.

Răspuns Apreciat de Editori
| theacaciastrain a răspuns:

Nesimțirea să știi că-i trecătoare, nu efemeră. Comportamentul tovarășului tău, e greșit din multe puncte de vedere, dar ceea ce este mai greșit e că nu observă că ești deranjat de "glumele" lui neamuzante, deși l-ai ajutat în multe situații.

Nu încerca să cauți supremație pentru că l-ai ajutat, ai făcut-o pentru că ești tu om bun. Nu trebuie să te aștepți la ceva când oferi un ajutor gratuit, pentru că așa-s oamenii. laughing

Nu poți să-l pui "la respect", decât comunicând. Și-ți zic că e necesar să comunici cât mai bine.

Nu contează că l-ai ajutat, contează cum l-ai ajutat. Ca să-ți dau un exemplu bun, să înțelegi cum funcționează relațiile între persoane... Ajutând un cunoscut, cedând mult de la tine, deși poate să-și ofere singur "ajutorul" de care are nevoie, nu-i stârnești nicidecum sentimentul ăla de "fraternitate", din contra.winking

Măsoară-ți cuvintele și faptele, arată-i că nu poți să-i oferi totul pe tavă. Dacă-ți întoarce spatele, atunci știi că umbli cu persoana greșită.

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Ar trebui sai pui sigiliu. E idiot facand misto de tine asa se considera

| mgtow a răspuns:

Ar trebui sai pui sigiliu. E un shaizer facand misto de tine asa se considera

| Nat1 a răspuns:

Păi spune-i in fata ca sare calul si te deranjaza.

| YourKitty10 a răspuns:

Ar trebuii sa fie recunoscător ca l-ai ajutat nu sa facă mișto de tine.

| YHWH a răspuns:

Stii doar ce se spune despre facerea de bine.
Ar trebui sa-i spui clar ce te deranjeaza si sa nu-l mai bagi in seama.S-a vazut cu treaba facuta si acum isi da arama pe fata.

| BlackPearl1 a răspuns:

Rupe orice legatura cu el, nu-ti vrea binele. Nu mai lucra cu el, vorbeste cu seful tau sa iti schimbe programul sau schimba locul de munca.
Si pe mine m-a ajutat cineva foarte mult si niciodata n-am ras de persoana aia. Desi nu am religie, am mers cu persoana aia la biserica atunci cand mi-a zis "hai cu mine".

| Unsfatbun a răspuns:

Asta am pățit și eu. Niciodată nu am fost indiferent, cand a venit vorba sa ajut.
Si nu ajut pentru ca as fi eu Gigi Becali, ajut pentru ca am fost amărât și stiu cum este să fii ajutat.
Ceea ce ți se intamplă ție, este, daca-mi permiți, o mare bătaie de joc.
Pune-l la respect. Spune-i ca te deranjeaza!
Eu am scapat de ei imediat! Si suntem rude mai apropiate.
Le-am spus ce ma deranja si le-am dat 3 optiuni. Au ales-o pe cea care au considerat-o mai buna.
Nu ne luam la misto, desi inteleg o gluma, facem atmosfera, dar nu trimitem sageți unul spre altul.
Pai a uitat ca 1 este inaintea lui 2?
Succes si arata-i cine i-a dat o mana de ajutor si l-a pus bine!