|

Vreau ssd si nu stiu cum sa-i spun lu taicami, si vreau ssd de 1tb, sa dau jos tot hdd ul,la stocare sa am doar ssd, nici urma de hdd, cum sa-i spun?P.S:Tata are bani dar na

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Io zic sa mai cujeti' nitelus ma ficior!

SSD-urile au fiabilitate scazuta fata de HDD-uri. In ultimele 6 luni am vazut doua SSD-uri (M2, noi) prajite. Ghici cate HDD-uri duse am vazut tot in 6 luni? Zero. Mai mult, am HDD-uri in functiune de peste 10 ani. Stii cat e viata teoretica a unui SSD (din ala ieftin care tot e mai scump decat un HDD - ca sunt si SSD-uri de care nu te atingi)? Hai ca-ti zic eu - 3 ani, si asta daca nu-l freci intensiv. Nu-ti zice nimeni daca nu stii sa citesti - celulele SSD au un numar limitat de scrieri/citiri pana isi dau duhul. Cu cat mai scump SSD-ul (depinde si de tip de celule MLC, TLC, SLC) cu atat duce mai multe scrieri si citiri dar tot nu se compara la fiabilitate cu un HDD.

Asa ca - sfat gratis - nu vrei sa dai jos HDD-ul. Vrei sa pui un SSD pe care sa instalezi Windows (si eventual programe mai frecvent folosite) ca sa-ti mearga mai repede si vrei si un HDD sa-ti tii datele importante pe el. Eventual, daca mergi pe SSD de 1TB exclusiv, daca ai HDD-ul de 1TB sa iti faci periodic back-up (exista adaptoare SATA-USB3).

P.S. Tac-tu o muncit (sau furat) pentru banii aia, tu sa cresti mare sa ii castigi (de preferat muncind) pe ai tai.

1 răspuns:
| a răspuns:

Cum adica sa ii spui? Atata timp cat are posibilitatea, il poti ruga sa iti cumpere o componenta pentru calculator si explica-i beneficiile. Functioneaza mult mai rapid, ii poti spune ca piesa actuala este prea veche si ca trebuie reinnoita laughing)

Bafta