Întrebare recomandată | impusheen a întrebat:

Am un bichon maltez de aproximativ 2 ani si de azi dupa amiaza ii tremura din cand in cand picioarele din spate.Frig nu are cum sa i fie nu a stat mult afara.Insa in rest mananca si se joaca insa acum spre seara nu prea are chef de joaca si e foarte plictisit, in general el este un caine vioi.Care ar fi cauza si cu ce il pot ajuta sa nu mai faca asa? (il voi duce si la veterinar). Multumesc :3!

Răspuns Câştigător
| Likethis a răspuns:

Sunt prieten cu un veterinar si a zis ca asa se intampla tuturor cateilor daca le e frica foarte tare sau pot avea niste probleme grave apasatil pe coloana drept si scoate vreun zgomot are o problema cu coloana si ii afecteaza si picioarele daca nu zice nimic incearca sa ii intinzi picioarele si vezi cu reactioneaza ceva dul la doctor la o radiografie toraco abdominala poate sa sucit ceva acolo s au vezi poate rezolvi cu o injetie, trebuie sa-l masez acolo unde il doare.

| impusheen explică (pentru Likethis):

Dar tocmai saptamana trecuta l am dus la veterinar, i a verificat picioarele si i a facut o injectie.Ar trebui sa ma duc din nou?

6 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

I-ai dat, in ultima vreme, sa manance oase de pui, sau ceva? In general, oasele de pui le cauzeaza genul asta de reactii. Daca da, tot veterinarul te poate ajuta, cu conditia sa-i spui exact ce i-ai dat sa manance.

| impusheen explică (pentru ardnaxur1961):

Nu,nu i am dat.Tot ce a mancat a fost mancarea lui de caini.

| Likethis a răspuns (pentru impusheen):

Vezi cum mai reactioneaza, in caz contrar si tot continua i ti sugerez sa schimbi medicu veterinar, sper din tot sufletul sa fe faca bine! am avaut si eu un catel Ciobanesc Germansad succes.

| MihaelaDart a răspuns:

Tremurăturile sunt mișcări/contracții musculare repetitive, ritmice și involuntare care alternează între contracție și relaxare, de regulă, implicând mișcări de du-te-vino (spasme) ale uneia sau mai multor părți ale corpului. Tremurăturile pot fi rapide sau pot fi niște vibrații lente și pot apărea în orice parte a corpului. Sindromul tremurăturilor, de obicei, afectează câinii tineri și de vârstă mijlocie și este cunoscut faptul că afectează în principal câinii de culoare albă; totuși, s-a descoperit că la fel de de bine afectează și câinii cu blănița de diferite culori.

Există anumite rase de câini care se crede că sunt mai predispuse la tremurături, incluzând chow chow-ul, springer spaniel-ul, samoyed-ul, weimaraner-ul, dalmațianul, doberman pinscher-ul, bulldog-ul englez și labrador retriever-ul. Câinii care sunt predispuși la această afecțiune sunt cunoscuți ca și „câini tremurători/bâțâietori".
Simptome și Tipuri:
Tremurăturile involuntare care pot implica orice regiune a corpului pot fi observate la câinele afectat. Tremurăturile pot fi localizate sau generalizate. În cazul în care tremurăturile sunt localizate, de obicei, ele implică capul și picioarele din spate.

Cauze:
· Idiopatice (necunoscute)
· Genetice
· Traumatice
· Congenitale – prezente la naștere
· Ca un efect secundar al anumitor medicamente
· Slăbiciune severă sau durere
· Simultan cu insuficiența renală
· Niveluri mai scăzute decât în mod normal a glucozei din sânge (hipoglicemie)
· Stări toxice – substanțe chimice sau ingestia plantelor toxice
· Inflamație
· Boli ale sistemului nervos
Diagnosticul

Medicul dvs. veterinar va efectua un examen clinic complet al câinelui dvs., imediat după ce v-a solicitat un istoric medical complet al acestuia, incluzând modalitatea de manifestare a simptomelor și momentul în care au debutat, precum și eventualele incidente care ar fi putut declanșa această afecțiune. Examenele de laborator uzuale includ o hemogramă, un profil biochimic al sângelui, analiza de urină, precum și o ionogramă (concentrația și natura electroliților din sânge).

În cazul în care cauza primară a tremurăturilor este o boală cerebrală, rezultatele testelor de laborator vor fi, de cele mai multe ori, în limite normale. În bolile metabolice, profilul biochimic al sângelui poate indica niște nivele mai scăzute (decât în mod normal) ale glucozei (hipoglicemie), nivele mai scăzute de calciu (hipocalcemie), precum și niște parametri renali modificați care indică o disfuncție a rinichilor.

În unele cazuri, în afara testelor menționate mai sus, medicul dvs. veterinar ar putea recomanda efectuarea radiografiilor, a tomografiei computerizate (atunci când este disponibilă!) și a RMN-ului (rezonanța magnetică nucleară) – mai ales, în cazurile în care picioarele din spate sunt afectate. Aceste teste de diagnostic pot pune în evidență prezența unor anomalii în porțiunea posterioară a măduvei spinării și vertebrelor. La unele animăluțe, se poate recomanda prelevarea lichidului cefalorahidian pentru testarea ulterioară. Rezultatele vor fi variabile în funcție de boala primară care stă la baza simptomelor exteriorizate.

Condițiile de Viață și Îngrijirea

Emoțiile puternice, agitația în exces și efortul fizic intens vor trebui să fie evitate la animăluțele afectate, deoarece astfel de activități pot exacerba simptomele. Mișcarea/antrenamentul trebuie să fie moderat și să aibă un impact redus asupra animăluțului. Prognosticul general al acestei boli depinde în mare măsură de tratarea cu succes a bolii care a declanșat tremurăturile. Totuși, majoritatea cauzelor care provoacă tremurăturile la câini sunt tratabile. Trebuie subliniat faptul că în timpul fazei de tratament, monitorizarea atentă a pacientului este necesară și deosebit de importantă. Consultați-vă medicul veterinar dacă simptomele se agravează în ciuda tratamentului prescris.

Sanatate!

| tenshi261 a răspuns:

Mai bine te duci la veterinar cat mai repede

Răspuns utilizator avertizat
| enzoenzo a răspuns:

Salut,eu zic ca cel mai bine e sa il duci la veterinar cat mai repede, doar asa il poti ajuta.