|

Buna TPU,

Am un rottweiler de 3 luni, nu reusesc sub nici o formă sa il invat in lesa ca sa il pot plimba prin oras.

Ce sa fac?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Încearcă mai întâi să îl obișnuiești in casa. Lasa-i zgarda cand e in casa pentru a se obișnui sa aiba ceva la gât. Încet, cu recompense, începe să defileze dintr-un capăt în altul cu el in lesă (fără să tragi tare. Trebuie să știe că are limite, nu sa-i fie frica). Cu cat parcurgeți distanțe mai lungi opreste-te din cand in cand (mai des la inceput) pentru a-l lauda. Sa stie ca face bine și în același timp sa-i și placa.
Cand ajungeti afara este asaltat de mirosuri și locuri noi si e firesc să fie agitat și să nu te asculte (trebuie să te impui la început. Sa-si dea seama ca tu ești șeful. Nu invers) Lasa lesa suficient de largă cat sa stea aproape de tine, nu insuficient cat sa il sugrumi (te tentează din cauza nervilor, stiu). Treptat, cu cât exersezi mai mult cu el in casă va ajunge sa se controleze și afară. Si-ți vei permite să îi lași lesa mai lungă.
Trebuie să ai răbdare ca e un întreg proces. Al meu cand vede lesa stie ce urmează și sare de fericire de nici să i-o pun nu ma lasă. Ce-i drept, eu ii las larga lesa și i-o strang cand e de strâns. Poti apela și la un ziar la început (dai cu ziarul in podea, nu in caine, și suficient de tare cat sa se sperie. Sa consrientizeze ca oricând ar putea fi el urmatorul) Dar nu face abuz de ziar

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Câinii de rasă au o personalitate mai mare decât a oamenilor de rând. Mai târziu aceștia își vor mușcă stăpânii.
Sfatul meu este să scapi de el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ii pui lesa de gat și dacă trage înapoi și încearcă sa o scoată îl lași sa se manifeste fără sa îl bagi în seama. Când se potolește îl lauzi și ii dai de știre ca e bine ce face. Nu îl tragi de lesa niciodată, ci îl faci pe el sa vina la tine, cu recompense cât e încă pui. Dacă îl smucesti de lesa când e mic el o sa se învețe asa și când o sa fie de 300 de kile o sa te târască pe toate străzile. Lesa nu trebuie sa fie niciodată întinsă, iar asta e o regula. Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai lasa-l legat cu lesa cateva zile pana se obisnuieste cu ea iar in fiecare zi trage-l dupa tine pana se invata (Bine, nici sa il spanzuri, il tragi usor)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează