| MariaOlv37969 a întrebat:

Cat de des sa schimb apa daca nu am filtru?(pentru acvariu) (sunt noua ). si inca o intrebare : Ce site-uri vorbesc despre asta? (vreau sa-mi fac cont)

Răspuns Câştigător
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Depinde de cat de mare e acvariu si cat de multi pesti sunt, mai depinde si de cata mancare ii dai ( de prefeerat putin si des - adica de 3 ori pe zi).
Eu de exemplu, am filtru de apa, si am doar 2 pesti, am un bol de 2 l de apa, si le schimb in fiecare saptamana apa ( complet). Apa care trebuie schimbata se face galbuie. apa noua trebuie sa fie decantata, adica lasata cel putin 4 zile ( pusa deoparte, eu o pun intr-o sticla), apa noua trebuie sa aiba cam aceeasi temperatura cu cea veche, pentru a nu face un soc termic pestii.
Eu schimb apa im fiecare duminica, pun pestii intr-un castron cu apa noua ( aerisita intai- folosesc un pai), apoi spal bolul complet ca sa nu ramana microbi sau bacterii pe bol, apoi pun apa noua in bol, apa o aerisesc ca sa ia oxigen ( cu filtru fac asta), si apun pun pestii in bol.
Iar legat de site, gasesti pe google forumuri, dar ai sunt putine active, adica la unele untimile postari sunt de acum 3 ani.

1 răspuns: