anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Problemeee! Pisica mea e in calduri si saraca tot face MIAUUUUUU, MIAUUU! De curiozitate sora mea care are 10 ani s-a uitat la funduletul ei si ii curge ceva alb da e numa o picatura(banuiesc ce e )...pana maine cand ii iau pastile mai e asa ca ce trebuie sa fac ca sa se mai potoleasca? Maine am examen si trebuie sa dorm nu sa o ascult.Nu vreau sa o duc la motani ca la bloc aici am o gramada dar nu vreau ca fata si n-am ce sa fac cu pui. Dar nu stiu ce se intampla ca nici un an nare are vreo 9 luni.Varmio a venit in vizita si ea tot se tavalea si mieuna si-a dat seama ca e in clduri dar si eu cred. De scos afara n-am scos-o niciodata de frica sa nu o scap sau sa vada vreun motan. a da.si cine stie cum ii dau pastilele? Direct pe gura? Si daca da cu apa ceva? va rog nu radeti de mine da nu stiu ca n-am mai vazut pisici in calduri. MS! Funda

Răspuns Câştigător
| irinuca a răspuns:

Angel: dacă îi curge puţin lichid alb e normal. Ăla e ciclul ei menstrual. Pisicile, spre deosebire de căţele, nu prezintă un ciclu menstrual roşiatic, ci alb. Iar pisicile se ling în continuu pentru a nu se murdări.
Dacă nu mai mănâncă, prezintă abdomentul umflat, e cazul să mergi la veterinar.
Din câte am înţeles, ar fi primele ei călduri, adică şansele să aibă piometru deja, sunt reduse. Totuşi, îţi recomand să nu-i dai pastile.
Îi creezi un dezechilibru hormonal şi poate avea probleme grave pe termen lung. Însă îţi recomand să o sterilizezi de îndată ce-i trec căldurile. Dacă zici că nu vrei pui, sterilizarea e cea mai bună soluţie: şi pentru sănătatea pisicii (dispar riscurile ca pisica să facă diverse boli mortale), şi pentru sănătatea ta mentală (nu mai miaună îngrozitor pentru că nu mai intră în călduri).
Decizia îţi aparţine, dar repet: sterilizează-o dacă nu vrei pui!
Dacă vrei să citeşti mai multe despre sterilizarea pisicilor, aici găseşti informaţii utile: http://www.animalutul.ro/......icii/1058/
Baftă!

4 răspunsuri:
| Cora22 a răspuns:

Angel, daca pisicuta are o scurgere alba, atunci du-te cu ea la doctor. Urgent. Este posibil sa fi facut piometru, o boala foarte grava, si viata ei este in pericol in cazul acesta. Nu ii da pastile pentru intreruperea caldurilor, sunt extrem de periculoase si, daca parerea mea este corecta, pastilele ii vor face foarte mult rau.

Nu rade nimeni de tine. Nu pentru asta suntem aici. Iti doresc succes la examen maine. Cumva, va trebui sa gasesti o solutie pentru ca pisicuta sa fie dusa rapid la doctor. Poate poti apela la cineva. Iti repet, piometrul este o boala grava si intarzierea poate sa ii fie fatala. Sper, din toata inima, sa ma insel...

| äπđÿ a răspuns:

Castreazo happy si nu mai face nimic dar cat mai repede poate face si mai urat happy bft :*

| SomethingNew a răspuns:

Da.o la motan. Daca e in calduri.laughing)

| Barbu-Savin_Ramona_1991 a răspuns:

Cea mai buna solutie pentru a evita intrarea periodica în calduri a pisicii tale este sterilizarea. Ea este ideala mai ales daca nu ai o pisica de rasa, nu vrei sa ai pui de pisica sau, pur și simplu, nu vrei sa-ti mai chinui animalutul. Foarte important de stiut este ca o pisica nu poate fi sterilizata daca deja este în calduri.Totusi, pentru calmarea unei pisici care este in calduri se poate apela la anumite solutii temporare. Tratamentul hormonal este sub forma de comprimate administrate oral sau sub forma injectabila. (dar atentie, aceste medicamente pot afecta sanatatea pisicii!) Produsele hormonale orale (comprimate, cuburi de zahar) contin in marea lor majoritate aceeasi substanta activa – megestrol acetat, avand eficacitate ridicata. Dezavantajele administrarii acestor produse sunt: numar relativ mare de administrari (timp de 8 zile); dupa tratament caldurile pot reaparea; procent mare de efecte adverse (colectie purulenta la nivel uterin – piometru, mastoza chistica ce poate evolua spre transformare tumorala).

Tratamentul injectabil, spre deosebire de tratamentul oral, are un rol preventiv, exercitand un efect progestagen retard.
Avantajele administrarii injectiei hormonale:
- intervalul mare dintre administrari (acesta poate ajunge la 5 luni);
- intreruperea totala a caldurilor pe durata tratamentului;
- procentul redus de aparitie a efectelor adverse (2-3%).

Folosirea baii pentru calmarea pisicilor care se afla in calduri este doar folclor. Cu ce poti sa o mai ajuti: Joaca-te cu ea, tine-o ocupata pentru ca in aceasta perioada are mai multa energie care trebuie epuizata. Mangaierile si periatul o mai calmeaza.