| Linilerei a întrebat:

Am în vizor publicarea unei cărți. Este un roman început la persoana I și acțiunea se desfășoară într-o altă epocă. De asemenea aparține genului fantasy - supranatural, presărat cu puțin romance și aventură. Tot ce doresc acum ar fi să știu cum se publică o carte mai exact. Știu că poate nu aș avea succes cu ea, îmi asum riscurile, de asemenea sunt conștientă că nu toți ar cumpăra-o. Se adresează unui public larg ( de la adolescenți până la adulți ) însă întrebarea mea este următoarea. De fapt am două lucruri de menționat. Care ar fi etapele de publicare? Și de costurile pentru publicarea unui roman s-ar ocupa autorul?Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru publicarea unei carti exista doua posibilitati: 1.Sa fie publicata de o editura, caz in care aceasta suporta costurile si mai da ceva si autorului. 2.Sa fie publicata pe cheltuiala autorului. Cat costa in acest caz este in functie de marimea cartii(nr.de pagini), calitatea tiparului si numarul de exemplare, asta poti afla la o tipografie.
In primul rand trebuie sa incerci la cateva edituri care au colectii de profil si doar apoi s-o publici pe cheltuiala ta.
Succes si numai bine!

3 răspunsuri:
| DarQueen a răspuns:

Din câte am aflat, fără un sponsor nu prea poți face mare lucru. Și eu mă chinuiesc de ceva timp să lansez un volum de poezii și lucrez acum la un roman/nuvelă, ce-o fi.
Dar având în vedere situația economică actuală din România, nu prea sunt șanse de reușită, fiindcă lumea nu mai dă banii pe cărți.
Îți urez multă baftă și succes în publicarea cărții, care, după descriere, mi se pare bestială, aș cumpăra-o cu plăcere happy

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

E așa cum zice Ioandelasal, iar la varianta 2 îți trebuie vreo 2500 de euroi la prima strigare.Bani nu prea o să îți iasă din treaba asta,dar tot te alegi cu ceva,în sensul că poți agăța gagici mai ușor.
De fapt - stai,că tu ești fată!
Deci nu prea o să îți iasă bani.
Iar dacă lucrezi încă la ea, ar fi ideal să nu stai pe TPU, că te faci varză cu nervii și n-o mai termini.
Nu?
Sau poți să faci invers - te apuci și mai scrii una.
Numai că pe astalaltă chiar nu ți-o mai publică nimeni...

| Linilerei explică (pentru anonim_4396):

Conștientizez că ește greu, asta pentru că probabil nu toți citesc. Și să fiu sinceră am în clasă doar 5 copii din 30 care pun mâna pe o carte și costurile sunt foarte mari. Cel mai mult ar fi publicul fiindcă majoritatea ar fi dezinteresați. Mulțumesc oricum de opinie. Have a good day!