|

As vrea sa imi spuneti care sunt animalele care migreaza... ceva complet(un link ca eu nu am gasit)nu un raspuns gen:barza, randunica, etc.Animalele sa nu fie numai din tara noastra, ci de pe toata planeta.Informatii de tipul:cum pasarile migreaza de la noi pentru ca vine anotimpul rece, cum sturionii migreaza din M.Neagra in D. Dunarii sa isi depuna icrele, cum in Africa animalele migreaza dupa hrana.Deci ceva de genul asta vreau.Am de facut un proiect, si imi mai trebuiesc niste informatii noi, asa ca m-am gandit sa apelez la voitongue

Asa ca nu fiti rai si mai dati-mi niste exemple sau niste linkuri.

Dau funditabig grin

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Migrația animalelor este deplasarea în masă a animalelor într-o anumită perioadă de timp dintr-un loc în altul, determinată de modificarea mediului ambiant, de lipsa condiților de înmulțire etc.

Se deosebesc migrație pasivă, când animalele sunt duse de curenți de apă, de vânt, de alte animale, și migrație activă, când animalele se deplasează de sine stătător. Migrația animalelor poate fi regulată (sezonieră sau nictemerală) sau neregulată (în urma unor întâmplări neprevăzute – inundații, incendii ș. a.). Migrația animalelor ce ține de reproducere este o acomodare biologică, determinată mai mult de anumiți factori interni, în acest caz, de necesitatea maturizării produselor sexuale, strâns legați de mediul înconjurător. Există migrații pe direcție orizontală (pe uscat, în apă, de exemplu, migrația de iernare a renilor) și migrații pe direcție verticală (în munți, în sol, în adâncurile apei, de exemplu, deplasarea peștilor în scopul hrănirii, înmulțirii etc.). Unele animale, așa ca anghila sau barza, parcurg în timpul migrației mii de kilometri, altele, ca cârtița, până la 2 kilometri. Migrația animalelor este un fenomen complicat, la unele animale având un caracter ereditar, fiind legat de anumite instincte, adesea schimbător. Drept exemplu, stăncuța din Siberia este migratoare, iar cea din Europa de Est sedentară.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu stiu asta vreau sa stiu si eu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti nebun

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează