| IONY81 a întrebat:

Bună! O prietena incepe maine munca in Germania, dar acum a aflat că e însărcinată. Ce o sa se întâmple cand o sa avanseze sarcina? Care sunt legile acolo? Nu are 1 an lucrat.

6 răspunsuri:
| Dandinelle a răspuns:

Daca are Facebook spune-i sa se bage pe grupul international families Berlin. chit că e sau nu în Berlin. Poate afla multe informații acolo despre cum merg lucrurile.

| Teo29 a răspuns:

Are multe beneficii in Germania. Sa roage pe cineva care stie limba sa-i afle informatii legat de aceste beneficii direct de la sursa de acolo

| Kakarotto2016 a răspuns (pentru Teo29):

Are multe beneficii in Germania daca are contract nedeterminat. Atunci poate sa stea acasa mult timp si sa primeasca salariul 100%

| vmalex21 a răspuns:

O sa intre in concediu prenatal si o sa beneficieze de plăți și protectie la concediere.Nu trebuie sa aiba niciun an lucrat.Trebuie in schimb sa aiba grija sa nu fie dată afară ca sa aiba in continuare asigurare de sanatate, in Germania nașterea costa in cazul in care nu ai asigurare de sanatate.

| Kakarotto2016 a răspuns (pentru vmalex21):

Cand cei de la lucru vor afla ca ea e insarcinata atunci nu o sa ii mai prelungeasca contractul si bineinteles nu o sa mai are asigurare de sanatate. Poate sa are asigurare de sanatate si fara lucru numai daca este trecut numele ei la alta persoana (prietenul ei, sotul ei) care lucreaza si el bineinteles.

| Kakarotto2016 a răspuns:

Greu! Pai daca contractul este de 6 luni (9 luni, 1 an) atunci trebuie sa lucreze cel putin 2-3 luni (depinde Perioada de probă al contractului). Dupa poate sa zica ca e insarcinata. Atunci sta acasa si primeste bani pana a 6 luni a contractului ( sau a 9 luni, 1 ani). Dupa terminarea contractului firma nu o sa faca noul contract ( ce stiu eu)

Asta este un pic ghinion!