| romeliakiss99 a întrebat:

Vineri se face repartizarea pentru licee computerizata... voi cum ati procedat? Trebuie sa ne alegem mai multe variante de profile si mai multe licee? Daca vreau sa intru la filologie si imi aleg 2 profile de exemplu biologie-chimie si filologie... ce pun prima data ca sa intru la filologie? Va rog am nevoie urgent de raspunsurile voastre!

12 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Doamne! Tu chiar n-ai dat doi bani pe ce v-a explicat dirigintele?
In functie de media ta de admitere si de preferinte, pui profilurile la care vrei sa mergi. Daca media ta nu e macar egala cu cea cu care s-a intrat anul trecut la profilul preferat, cauti un alt liceu, cu acelasi profil, dar unde s-a intrat cu medie mai mica.
In principiu, pui, in ordinea preferintelor toate codurile pentru filologie. Apoi, ca "plan B", tot in ordinea preferintelor, alt profil, probabil stiinte sociale, ca nu prea vad legatura intre filologie (uman) si biologie-chimie (real).
Cu cat ai media de admitere mai mica, cu atat dai mai multe optiuni.
Eu, anul trecut, nu mi-am lasat elevii sa puna mai putin de 20 de optiuni pe lista. Chiar si cand a fost fi-meu in situatia asta, desi avea medie de admitere peste 9, 40, am scris tot 20 de optiuni.
Sa stii ca au fost cazuri in care parintii s-au incapatanat sa puna optiuni putine si nerealiste iar copiii sa ramana pe dinafara la repartizarea computerizata.

| romeliakiss99 explică (pentru ardnaxur1961):

Multumesc! si apropo dirigintele nu ne-a explicat nimic (un idiot )

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru romeliakiss99):

Offf...Imi pare rau. Chiar nu pricep ce fel de diriginti aveti voi! Eu, anul trecut, am preluat o clasa a VIII-a, in ultimul semestru. Si m-am implicat pana-n panzele albe ca sa le dau cele mai bune sfaturi cu putinta. Si am dus "lupte" grele, mai ales cu parintii, care erau "setati" pe niste chestii complet nerealiste. Pur si simplu, cand s-a terminat cu tot balamucul, aveam vreo 3000 de fire albe in plus.
Daca vrei, scrie-mi in privat cam ce medie de admitere ai si poate reusesc sa te sfatuiesc mai bine.

| romeliakiss99 explică (pentru ardnaxur1961):

Va multumesc foarte mult, pentru sfaturile si timpul acordat! va voi trimite un mesaj la privat kiss

| elena999 a răspuns:

Prima data pui la filologie, iar apoi la restul profilelor din acel liceu. Apoi pui si alte licee.La liceul urmator pe care vrei sa-l pui poti din nou sa alegi prima varianta filologie, ca in cazul in care nu reusesti sa intrii la primul liceu, sa intrii la al doilea la profilul pe care il vrei.

| Zoey112 a răspuns:

Pai intr-o perioada anume o sa fi chemat la scoala si acolo va trebui sa completezi o fisa.
pe fisa trebuie sa pui licele la care vrei sa mergi ( te sfatuiesc sa pui cat mai multe variante ca sa fi sigur ca intri la un liceu cat de cat bun). Pe primul loc pui liceul la care vrei cel mai mult sa intri si profilul respectiv (in cazul tau filologie) si pe locurile urmatoare poti sa bagi si biologie chimie in cazul in care nu intri la filologie.
Bafta! happy

| marktheshark a răspuns:

Prima data pe foaie pui liceul si profilul la care vrei sa intri iar restul optiunilor 2, 3, pui liceele secundare care iti plac(in caz ca nu intri la primul sa fii repartizata macar la al doilea sau al treilea)

| AAALEXAAANDRUUUUU a răspuns:

Eu am procedat astfel: Am mers la scoala la care am invatat si am ales acolo mai multe profile si bineinteles am pus primul profil, profilul dorit. Acum depinde si cat noroc ai poate locurile la profilul dorit sunt ocupate dar se poate sa nu stii cum se spune incercarea moarte n-are. Sper sa reusesti sa intri unde doresti

| romeliakiss99 explică:

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date! Am intrat la profilul dorit!

| Marrythenight a răspuns (pentru romeliakiss99):

Felicitari happy

| romeliakiss99 explică (pentru Marrythenight):

Multumesc!