| oxxy05 a întrebat:

Vreau sa imi iau un apartament cu prima casa si mi-a zis cineva ca pot sa il cumpar doar daca este confort 1. Este adevarat? imi puteti da detalii mai multe? Dau Funda! Multumesc.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Nu este adevarat --- poti sa cumperi chiar daca este nefinalizat.
Citeste:http://www.expertulbanilor.ro/credit-prima-casa/locuinta-veche-noua/
Si cateva sfaturi utile:http://www.finzoom.ro/credits/mortgageloans/prima_casa.aspx

| oxxy05 explică (pentru alessia5158):

Ms mult. apropo am gasit asta: "Declaratia pe propria raspundere, autentificata, potrivit careia solicitantul nu detine in proprietate o locuinta, nici individual, nici in comun, cu sotul/sotia sau cu alte persoane si nu are in derulare un credit ipotecar."
imprumutul va fi facut pe numele mamei mele si mai avem un apartament de 44 mp. Am mers la banca si ne-au spus ca putem face daca apartamentul care il detinem in prezent nu are suprafata mai mare de 50mp. Apartamentul care il avem acum il intretine singura si pe mine la fel. Stiti daca conteaza si suprafata care ne-ar putea interesa pentru viitorul apartament? Am gasit unul confort 2, arata foarte bine si are 35 mp, oare il putem cumpara?

| alessia5158 a răspuns (pentru oxxy05):

de pe site-ul fondului de garantare a creditului (FNGCIMM) http://www.fngcimm.ro/uploads/files/Prima%20Casa%2003%202013.pdf

3 răspunsuri:
| michael5813 a răspuns:

Adevarul este ca trebuie sa corespunda unor anumite criterii stabilite de legea care reglementeaza acest tip de imprumut cu ar fi termoizolare metrii patrati etc. dar se pare ca foarte important va fi ca acest credit incepand cu anul viitor nu se va mai acorda decat pentru locuintele nou construite! din cate stiu pentru anul acesta sau cam dus fondurile... la majoritatea bancilor.