| Windows Live a întrebat:

Cum se alege un pepene rosu?

Răspuns Câştigător
| CC7 a răspuns:

laughing Cred ca se ia cel care are o coada medie. Si sa aiba o forma mai ovala. In rest mai mult la noroc.

4 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Pe Acasa.ro chiar astazi s-au prezentat criteriile:suna a gol, are pata galbena in partea unde a stat pe pamant, nu are luciu, nu poate fi decojit usor cu unghia.

| Libelle a răspuns:

Asta este o informatie utilitara!
Bati in el sh vezi daca suna agol. Daca suna e bun, copt si rosu daca nu...nu-i.happy

| Str3n6arizza a răspuns:

Iata ce trebuie sa stii ca sa alegi un pepene rosu bun.


1 Aspectul cojii nu trebuie sa fie nici stralucitor, nici intunecat
Coaja pepenelui rosu trebuie sa fie ferma, fara puncte de alta culoare sau bucati moi. Alege fructul care are o coaja de culoare vie, nici prea stralucitoare, nici prea intunecata, fara taieturi sau zone lovite.
2. 2 Punctul de coacere este un indicator al calitatii miezului

Cauta punctul galben de la capatul opus cozii, cel pe care fructul sta "in picioare". Aceasta zona se dezvolta pe parcursul cresterii pepenelui pe pamant, astel ca va fi un barometru al dezvoltarii acestuia. Daca punctul este de culoare verde deschis sau alb, inseamna ca fructul nu este bine copt, iar daca are culoarea galbena (cu tot cu nuantele deschise si mai inchise ale acesteia), inseamna ca este bine copt.
3. 3 Calitatea depinde si de forma

Alege pepenii care au forma simetrica: ovala sau rotunda. Fereste-te de cei mai ingusti la un capat sau cu o forma contorsionata, cel mai probabil interiorul lor va avea zone in care miezul nu va fi bine copt.


4 Marimea este un criteriu important

Atunci cand cauti un pepene, va trebui sa tii cont si de criteriul marimii. Daca vei cumpara unul prea mare, care nu-ti va incapea in frigider, se va strica repede daca va fi tinut afara. In plus, gustul pe care fructul il are atunci cand este tinut la frigider este cu mult mai bun decat atunci cand este tinut la temperatura camerei.


5 Calitatea pepenelui tine si de felul in care il simti la atingere

Apasa usor cu mana in suprafata pepenelui. Atunci cand il apesi, pune urechea langa coaja si asculta sa vezi daca auzi un zgomot ca si cum ceva din interior s-ar rupe usor. Daca auzi asa ceva, acesta este semnul ca pepenele este bine copt.

Poti sa si bati usor in coaja. Daca zgomotul este unul plin si palma ta este respinsa de coaja, cel mai probabil tii in mana un pepene copt si bun. Iar in cazul in care coaja este moale la atingere, este semn ca fructul este prea copt sau s-a ofilit. In aceste conditii, gustul nu va mai fi la fel de bun.

Sper ca ti-au fost de folos informatiile te pup sa ai o seara cat frumoasa :*:*

| Reinkaos a răspuns:

Spune-i lu respectivu de la care cumperi sa taie putin sa gusti happy

Întrebări similare