| Georgestaff08 a întrebat:

ce opere ar putea sa imi cada la examenul de evaluare dau funda

5 răspunsuri:
| trolololo a răspuns:

Stai sa imi scot globul de cristal si sa iti spun.

| Amrooo a răspuns:

Petru clasa a VIII-a pentru examen trebuie sa inveti foarte bine Baltagul/Popa Tanda/O scrisoare pierduta/...Trebuie sa stii caracterizarile personajelor/sa demonstrezi ca apartin genurilor literare/rezumat/etc...Insa nu o sa-ti dea asa ceva la examen.Eu am memorat tot, iar la examen iti da text la prima vedere, si iti cere sa faci ceva la el (Demonstratii, caracterizari, etc). Multa bafta!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ups! De acum te pregătești?
Subiectul întâi va cuprinde (probabil) un text la prima vedere, fie aparținând genului liric, fie aparținând genului epic. De aici, va trebui sa desprinzi elemente de fonetică, figuri de stil, imagini artistice, elemente de versificație (dacă textul este o poezie) ori să comentezi un vers dintr-o poezie, o sintagmă dintr-un text epic...
La punctul b, subiectul I, va fi comentarea unei poezii în 10-15 rânduri, fie caracterizare de personaj dintr-un text dat la prima vedere, fie apartenență la gen epic, gen liric sau una din speciile lor.
Obs:
Speciile GENULUI EPIC sunt fabula, nuvela, basmul, schița, balada cultă etc
Speciile GENULUI LIRIC sunt pastelul, doina, imnul (cele două din urmă nu sunt în programă)

Subiectul al II-lea va fi un text nonliterar la prima vedere, se va pune accent pe înțelegerea textului, valori morfologice și valori sintactice. Probabil si o compunere unde să vă manifestați creativitatea.

| BlueViP a răspuns:

CLasa a 8-a? Pai hai sa iti raspund scurt: ORICARE DINTRE CELE CARE LE AI IN PROBRAMA.

| BlueViP a răspuns:

PROGRAMA, scuze.