| Danutolt a întrebat:

Salut,am o intrebare referitoare pentru obtinerea unei VIZE pentru a pleca in Anglia, am inteles ca nu mai face parte din Ue.Cum pot face rost de aceasta VIZĂ? Va multumesc!

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Englezii vor trebui sa mai stea inca 2 ani in UE dar deocamndata nu exista o lege pentru iesire. Mai discutam dupa ce apare legea.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Salontanul):

Va fi un Summit UE pe 28.06 și peste 2 ani vor părăsi UE.

| Salontanul a răspuns (pentru Anonimuserr):

Asa, si? Intelegi ca enlezii trebuie sa emita o lege care trebuie sa treaca prin senat si camera comunelor? Abia apoi se face notificarea UE. Din acel moment mai trebuie sa treaca 2 ani. Ori pana acum n-a fost emisa o lege si acel summit are rolul de a se discuta situatia nu fara insa a se putea lua o hotarare.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Salontanul):

Stiu astae foarte bine. Parlamentul va ratifica rezultatul referendumului adică cele două camere care le-ai amintit și tu. Și în mod clar,, dorința cetățenilor va fi ascultată". Am spus de ce va urma ]n viitor; i de un viitor Summit dar; i de o întrunire a comisarilor europeni în prealabil. Cam asta ar fi. Oricum intrebarea nu imi apartine. Cel care a pus-o Danutolt@

| Salontanul a răspuns (pentru Anonimuserr):

Pai nici mie nu-mi apartine intrebarea si mi-ai raspuns mie! Uita-te la ora 18:29! De ce?

| Anonimuserr a răspuns (pentru Salontanul):

Da, eu am vrut sa raspund da. TI-am scris de summit ca va avea loc.

| Salontanul a răspuns (pentru Anonimuserr):

Nu ala-i important. Este important ce se va intampla in Anglia. Sa ne ajute Dumnezeu ca si UE se va duce dracu'.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Salontanul):

Nu sunt de acord cu asta. Sunt total PRO-UE. Trebuei sa reflectam la faptul ca noi romanii suntem pretutindeni in Europa si acest lucru trebuie sa ne dea sentimentul de acceptare. Nu am fost si nu voi fi niciodata eurosceptic. Oricum, mare greseala a Marii Britanii (a cetatenilor ieri).
UE este o constructie unicata in lume prin modul de guvernare inovator. Democratie, libertate, stat de drept, economie libera. E mult de explicat care sunt efectele pozitive a Uniunii Europene. Aspecte negative nu sunt asa multe ca cele pozitive. Imi cer scuze ca am postat, adica ti-am dat replay, nu am vrut sa supar pe cineva.

| Salontanul a răspuns (pentru Anonimuserr):

Pai si ce? Am zis eu ca sunt impotriva UE? Ideea este ca MB era unul dintre stalpii UE. Au mai ramas doi: Germania si Franta dar daca se va intampla un lant de iesiri nu vor rezista. Polonia, Ungaria, Austria si Croatia (cred) sunt si ele pentru iesire. Deja iesirea Angliei poate dezechilibra UE. Eu, sunt batran. Nu-mi pasa prea mult dar ma doare inima pentru voi tinerii. Rusia abia asteapta dezmembrarea.

| doctorandus a răspuns:

Pana nu mai face Marea Britanie parte din UE mai trec niste ani.

| Anonimuserr a răspuns:

Ba face parte din UE încă cu toate că cetățenii britanici au votat PRO-ieșirea din UE. Nu vă mai aruncați așa. Abia peste doi ani va ieși efectiv din UE.
Dar acum a fost un referendum consultativ.
Deci pentru cine dorește să rămână o perioadă lungă de timp acolo pentru a munci etc.
Citez
,, Regim de şedere

Cetăţenii români au drept de şedere pentru o perioadă de până la trei luni pe teritoriul Marii Britanii, fără nicio condiţie sau formalitate, cu excepţia cerinţei de a poseda o carte de identitate valabilă sau un paşaport valabil.

Dreptul de şedere poate fi exercitat pentru perioade mai mari de trei luni dacă cetăţenii Uniuni Europene se află într-una din situaţiile prevăzute în continuare:

sunt angajaţi sau exercită o activitate independentă;
sunt în căutarea unui loc de muncă;
dețin resurse suficiente pentru ei şi pentru membrii familiilor lor, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere şi posedă o asigurare medicală cuprinzătoare;
sunt înscrişi la o instituţie privată sau publică, acreditată sau finanţată de către autorităţile statului gazdă, cu scopul principal de a urma studii, inclusiv de formare profesională, şi asigură autorităţile competente, printr-o declaraţie sau altă procedură echivalentă, că posedă suficiente resurse pentru ei înşişi şi pentru membrii lor de familie, astfel încât să nu devină o povară pentru sistemul de asistenţă socială în timpul perioadei de şedere;
sunt membri de familie care însoţesc sau se alătură unui cetăţean al Uniunii care îndeplineşte condiţiile menţionate anterior.

Documentul european care poate fi emis cetăţenilor români care şi-au exercitat dreptul de şedere în Marea Britanie pentru o perioadă mai mare de trei luni este Certificatul de Înregistrare. Acesta se poate obţine (însă nu este obligatoriu) prin completarea formularului EEA disponibil pe website-ul Guvernului britanic.

Informaţii detaliate privind exercitarea dreptului de şedere pe teritoriul Marii Britanii şi procedura de înregistrare a cetăţenilor din statele membre ale Uniunii Europene și a membrilor de familie, sunt disponibile pe website-ul Guvernului britanic."