|

Salut! Cam cat consuma un radiator de 2000w pe ora? In bani, nu kw. Si cat costa un kw?

39 răspunsuri:
| a răspuns:

Teoretic un radiator de 2000 w consuma 2Kw/h inmultit cu 63 pana la 72 bani (pretul Kwh) poate ajunge la 1, 26 pana la 1, 44 Lei. Practic consuma mai putin de 2 Kwh deoarece temperatura in camera nu este ca afara si avand termostat se mai si opreste. Nimeni nu-ti poate spune corect deoarece depinde de conditiile locale.

| a răspuns (pentru Salontanul):

Si tu ai tras chiulul la fizica?

| a răspuns:

Unitatea de masura pentru energie este W/h. Adica cata energie ia rezistenta in unitatea de timp(care este standard o ora). 2000W=2kW, 1kW costa 50-60 de bani, deci consuma undeva la 12 lei pe ora.

| a răspuns (pentru Frank51):

1.2lei pe h nu 12... nici eu nu mi-am baut cafeaua, asa ca te cred tongue

| a răspuns (pentru Frank51):

Ai chiulit de la fizica, nu-i asa?

| a răspuns (pentru Bizon95):

Wow, m-am grabit, scuzele de rigoare pentru toti userii! 1.2 lei.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Pariez ca nu ai zile de vacanta cate zile am studiat eu fizica.

Nu exista standardizata unitatea de masura pentru consumul de curent, ci este acceptata international, daca de asta te legi.

| a răspuns (pentru Frank51):

Ce fizica-n pana mea ai studiat tu daca zici ca energia se masoara in Wati pe ora? Un copil de scoala generala ar ramane corijent daca ar zice asa ceva.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Vezi happy, tocmai ti-am zis ca nu este standardizata, tot nu ai inteles. Vrei sa zic in alta limba?

| a răspuns (pentru Frank51):

Matale ai studiat fizica la coada vacii.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Crezi ca imi pasa ce crezi tu? Ti-as explica, dar mai bine te las asa, sa ramai in cercul tau micut si restrans.

| a răspuns (pentru Frank51):

Vorbesti niste aberatii pe care niciun profesor de fizica nu le preda la scoala generala sau liceu, ce sa mai vorbim de facultate.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Sunt curios, ce varsta ai? Apropo, sunt la facultate si fac eletromagnetism, teorii de sistem, fizica, teoria circuitelor, masurari eletrice, samd. Chiar vrei sa iti scriu ce inseamna energia? Si ne referim la energia eletrica aici, nu la cea mecanica... Vai de capul vostru de copii incapatanati.

| a răspuns (pentru Frank51):

Exista si facultate ajutatoare?

| a răspuns (pentru doctorandus):

E clar, ai maxim 16 ani.

| a răspuns (pentru Frank51):

Tu n-ai fost niciodata la o facultate de inginerie sau de fizica. Nici nu stii cum arata, decat din poze.

| a răspuns (pentru Frank51):

Cu fite ca "Unitatea de masura pentru energie este W/h" nu poti trece bacu', fratioare!

| a răspuns (pentru doctorandus):

rolling on the floor

| a răspuns (pentru Frank51):

Asta e, daca tu crezi ca "Unitatea de masura pentru energie este W/h" esti un biet ignorant.

| a răspuns (pentru Frank51):

Daca as fi profesor la o facultate de inginerie si un student mi-ar zice ca energia se masoara in Wati pe ora as propune direct exmatricularea. La fel daca mi-ar zice ca energia mecanica si cea electrica nu se pot masura in aceeasi unitate.

Tu nu stapanesti fizica pentru clasele V-VIII si vrei s-o discuti pe cea de facultate.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Deci mor rolling on the floor

| a răspuns (pentru doctorandus):

Energia electrica consumata cu unitatea de masura este Wh. Este si pe contoarul de acasa. Trebuie doar sa citesti! Daca ti-e greu, pune pe cineva sa citeasca! Si daca n-ai altceva de facut decat sa contrazici pe toata lumea, eu n-am chef. Asa ca la urmatoarea te blochez. In tara asta 40% sunt analfabeti si din cei 60% alfabetizati 40% sunt analfabeti functionali. N-am nici rabdarea, nici puterea sa ma ocup de toti.

| a răspuns (pentru Salontanul):

Wh nu W/h. Mare diferență între înmulțire și împărțire. Aritmetică de clasa a patra, moșule. Ca să ajungi de la Wh la W/h trebuie să împarți la ore la pătrat. Ceea ce pentru consumatorii de electricitate nu are sens. Ia vezi să nu fii tu însuți printre analfabeții funcționali pe care îi combați.

| a răspuns (pentru Frank51):

Daca ai sti ca nu stii si te-ai abtine de la comentarii n-ar sti nimeni cat de ignar esti. Acum stie tot TPU-ul, ma rog, cei care n-au uitat fizica pentru clasele V-VIII.

| a răspuns (pentru doctorandus):

W/h inseamna W într-o oră geniule. Nu a zis nimeni W împărțit la oră. Singurul care s-a făcut de râs ești tu.

| a răspuns (pentru Frank51):

Si dupa tine ce altceva inseamna semnul "/"? Nu stapanesti aritmetica pentru clasele I-IV si vii sa-mi dai mie lectii de fizica de facultate.

| a răspuns (pentru Frank51):

Este W*h, fraiere, nu W/h. Ia scrie 1 W/h pe http://www.wolframalpha.com sa vezi ca websiteul stie imediat ca este vorba de rata puterii. Deci nu de energie.

1 W/h este 11.75 cai putere pe an. Ia scrie acolo 1 W * 1 h sa vezi ca stie ca e vorba de energie.

Ia scrie 2/3 pe Google si vezi ce-ti zice. De 100 km/h stii despre ce e vorba, dar habar n-ai ce este 1 W/h. Iar dup-aia te lauzi ca faci teoria circuitelor la facultate. Plus ca ai facut greseala sa-i zici cat costa 1 kW. 1 kWh poate costa bani, nu 1 kW. De aici rezulta ca esti un impostor, care n-are legatura cu vreo facultate de inginerie. Iar la alta intrebare ai scris ca 1 mAh=1mA/h... Serios? Cata impostura!

| a răspuns (pentru Frank51):

Lasa-l ca n-ai cu cine discuta! E dus. Trebuia de prin clasa a 1-a sa afle ca semnul "/" senumeste si "per" si inseamna "pe", adica Watt pe ora. Semnul "oficial" de impartire este ":". Obiceiul de a-l folosi pe post e impartire este din america. asa au facut si cu diez care in engleza se numeste hastag, etc. Eu nu-i mai raspund si daca ma tot bruiaza il si blochez ca-i precum un "anofel". Doar stie sa bazaie si sa suga.

| a răspuns (pentru Salontanul):

Dap, dupa tine 100 km/h=100 km * 1 ora. Ha, ha, ha!

Sau crezi ca ar trebui sa scriem 100 km:h? Ai idei bizare despre unitatile de masura.

Si da, Wati pe ora este rata puterii, nu energia. W/h este o unitate de masura pentru rata puterii.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Ti-a venit ciclul sau de ce esti asa de frustrat?

| a răspuns (pentru doctorandus):

Scuze ca ma bag, dar ce inseamna km/h? Adica asa explicat mai simplu.
Eu zic ca inseamna cati km acopera un vehicul in unitatea de timp X.Asa si semnul asta / in cazul asta inseamna ce anume? Inseamna ca se imparte ceva, sau nu stiu, sper ca nu ma trimiti si pe mine la clasa a 4a laughing ca nu-s eu de vina is de vina profesorii ca nu au fost capabili sa ma faca sa pricep,doara siau luat salaru si aia a fost tot.

Referitor la ce ai spus tu de energie asa este cum zici se noteaza kwh sau mai corect ar fi kw h ala ceva mai departe de kw ceea ce inseamna inmultit,dar inca nu exista o notare standard nici macar in cadru unu tari,fiecare ramura ce foloseste energia poate nota diferit.
Dar notarea aia kw/h este gresita,acolo ai dreptate,dar cum am spus is destui oameni care asa noteaza,ca este gresit asta e,dar nu trebuie sa va certati,mai degraba va lamuriti cum sta treaba,iar cel mai important este sa recunosti daca nu-i ca tine c a mine,asta arata ca recunoastem cand gresim.
Cei doi au gresit dar nu vor sa recunoasca laughing asta e unia asa sunt mai incapatanati,dau vina pe americani laughing ca numa la aia se noteaza asa, cand de fapt nu este deloc asa.

Ok eu cred ca pana la urma nu are nimeni dreptate, ca o fi impartit ca o fi inmulti tot dracu ala e laughing sa zici la energie imparti kw la h asa si iti da cat? Iti da tot atat cat ar fi si daca inmultesti laughing

Scuze daca gresesc, dar chestia asat cu per ora sau ora eu cred ca e doara asa o notare numa, ca de fapt nu calculezi nimic pana la urma, toate is deja calculate laughing
Deci energia dupa notarea aia arata cata energie este consumata sau trece printr-un sistem in unitatea de timp ok? Acu ca imparti sau inmultesti tot dracu ala este pentru ca se face la 1 ora si rezultatu e tot ala laughing
La km distanta exact la fel, arata cati km parcurge un vehicul in unitatea de timp adica in 1 ora.
ce vreau sa te intreb ca vad stii mai bine ca mine.
Se inmulteste ceva se imparte ceva? Nu stiu intreb si eu ca prostu laughing ca nu vad ce.
Gata e mai bine sa ne linistim ca unia stiu ceva dar nu stiu a explica, altii nu stiu, dar vor explicatii, asa ca nu ajungem nicaeri.
Facem si noi ca unia genii stiu ce este dar nu stiu sa explic ce este laughing asta a ziso un mare geniu, pentru mine pantaloni scurti laughing

| a răspuns (pentru relian):

Ok, in loc de ora sa luam o suta de ore:

1 kW*100 h=100 kWh.
1 kW/100 h=10 W/h.

| a răspuns (pentru aXy99):

Tu ai facut fizica pentru clasele V-VIII, amice?

N-are nicio legatura cu frustrarea personala, ci cu faptul ca la intrebarea asta se rasturnase carul cu prosti.

Puriu' asta care zice ca studiaza teoria circuitelor habar n-avea ca W/h este o unitate de masura, nu pentru energie ci pentru rata puterii. Iar celalalt vrea sa scriem 100 km:h.

http://books.google.com/books?id=Q0mvDwAAQBAJ&pg=PA96

| a răspuns (pentru doctorandus):

Am studiat fizica doar in clasa a V-a si a VI-a, dar asta este irelevant, eu nu am spus ca nu ai dreptate, am spus doar ca esti prea agresiv fara motiv, mai ales ca persoanele respective stiau ce zic, dar au avut o exprimare nefericita.

| a răspuns (pentru aXy99):

Nu stiu daca ai urmarit greselile studentului la inginerie: a vorbit de energie masurata in W/h, a vorbit de cat costa 1 kW, a scris ca bateria are 1mA/h. Deci greseste sistematic. Daca un individ zice ca e student la medicina si ca bacteriile nu produc boli, de ce l-as crede ca e student la medicina?

Plus ca i-am zis de mai multe ori ca greseste si nu s-a simtit deloc. Unui om inteligent i-ar fi picat fisa din prima, nu mai era nevoie de explicatii suplimentare.

| a răspuns (pentru doctorandus):

laughing te complici si tu acu ca aia doi dinainte.
Cineva zice ca respectivii au avut o exprimare nefericita laughing laughing asta e tare de tot.
Nu stiu dar nu scrie pe undeva exemplu dat de tine.Pe orice consumator sa zicem astia casnici scrie pe ei doara 100 kw, nu scrie kw. 100h.In sf chestia este ca ai avut dreptate, asa se noteaza, dar unia nu vor sa recunoasca cand nu au dreptate, au avut o exprimare nefericita laughing am citat pe cineva de pe aici laughing

| a răspuns:

2 kilowați pe oră
Conform website-ului ANRE, prețul pe kilowatt in 2019 poate varia intre 0.63 lei si 0.72 lei pentru fiecare kw consumat.

| a răspuns (pentru 94Lucifer94):

Http://books.google.com/books?id=BiIJqs8JRQgC&pg=RA1-PA71

Kilowattore nu kilowati pe ora. Adica kilowati de inmultit cu ore. Nu kilowati de impartit la ore. Mica mare diferenta intre inmultire si impartire.