|

Salut TPU, am pus ceva pe olx, sa zicem o minge, si altcineva din alt judet vrea sa o cumpere, cum i-o pot trimite? Astfel încât sa plateasca el transportul si sa-mi vina mie banii pe minge dupa?

Pe scurt cum pot trimite un colet altundeva? Imi explica cineva pas cu pas?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Aici ai mai multe detalii: https://ajutor.olx.ro/hc/ro/articles/207802885-Cum-sa-impachetez-un-colet-pentru-ca-acesta-sa-poata-fi-preluat-de-curier-si-sa-ajunga-in-siguranta-la-destinatar-

Toate taxele le plătește cumpărătorul (transport, livrare cu verificare dacă dorește). Tu iei legătura cu fun curier (sau alta) și le spui că vrei să trimiți mingea respectivă în localitatea respectivă. Ei îți vor spune cât costă transportul și serviciul "livrare cu verificare". Apoi tu anunți cumpărătorul cât îl costă: prețul produsului + prețul taxei de transport+ prețul livrării cu verificare = cât trebuie să plătească clientul.
Curierul va cere de la tine taxele, dar apoi ți le va da înapoi după ce s-a făcut livrarea.
Dacă clientul se răzgândește și nu mai cumpăra produsul care se află deja pe drum, tu ai pierdut acele taxe. De aceea curierul le cere de la tine pentru ca să nu iasă el în pagubă. Acesta este riscul.
Transportul ar fi 15-20 lei; livrarea cu verificare 25 lei.
De aceea pui mai multe poze și detalii despre produs ca să te asiguri că clientul deține informații suficiente despre acel produs.
După ce s-a făcut livrarea, curierul îți va aduce doar banii de pe produs după 1-2 zile.
Mai multe detalii găsești dacă suni la o firma de curierat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Posta/curier cu plata ramburs la primirea coletului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te duci la posta dupa ce ai facut coletu si ti-a cumparat ala mingea, si trimiti coletu pe care l-ai facut in prealabil., cu adresa aluia, ramburs.
Cand primeste ala coletu, iti vine tie mandat postal, si te duci si ridici banii cu el.
Sper ca nu vrei sa dai tepe si sa crezi ca vei scapa.
laughing
sa pui altceva in pachet, pentru ca faci puscarie pentru asta happy
ca te gaeste imediat.
daca nu, atunci success.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se poate!
SINGURA solutie e sa adaugi pretul transportului la pretul ramburs-ului, care practic v-a modifica pretul cerut pe site, iar pe site ar fi trebuit sa scrii MAAAAAARE "TRANSPORTUL SE PLATESTE SEPARAT"

altfel, nici posta nici serviciu de curierat nu or sa iti ia coletul fara sa platesti... PUNCT!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am pus anunt pe publi24 si am platit 10 lei transportul. Prin Fancourier.Am ambalat produsul, am scris pe ambalaj numele expeditorului si adresa, numele si adresa destinatarului si asta a fost tot. Sau poti merge la posta si faci cam acelasi lucru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Prin posta, ambalezi coletul, trebuie sa scrii pe el destinatar si expeditor, te duci la posta completezi 2 foi, unul pentru trimitere colet si unul ca sa primesti banii, ti-l cantareste apoi iti spune cat costa transportul si cam atat.cand primesti banii o sa-ti vina un aviz acasa ca sa mergi la posta sa-i ridici sau vine chiar postasul si ti-i aduce

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează