|

Am lovit un autoturism acum cateva zile, acesta avand daune usoare, i am oferit asigurarea si proprietarul nu a primit banii si vrea sa ma dea in judecata! Ce pot sa fac?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu vad rostul actionarii in judecata, avand in vedere, ca daca nu au fost victime, se putea incheia o constatare amiabila si nu va obtine nimic in plus prin judecata.
Daca el nu a vrut asta tu trebuia sa anunti politia in maximum 24 de ore.
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.79.(1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
  a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
  b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b):  
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;  
  b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul."
Daca ai probe (de ex. martori) ca situatia descrisa de tine este reala atunci nu trebuie sa faci nimic, doar sa astepti sa te dea in judecata si te vei apara conform prevederilor legale citate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai de ce sa te dea pe tine? sa dea firma de asigurari

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa-ti vezi de treaba.
Tu ti-ai facut asigurare, mai departe este problema lui. Eu mi-am primit banii dupa 30 de zile, si a fost un caz fericit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează