|

Buna! Am doua intrebari? Detinutii de la sectia de regim inchis au dreptul la permisie pentru circa 24-48 de ore? Si dupa cat timp pentru o condamnare de 8 ani jumate detinutul trece de la inchis la semideschis?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

1.Au dreptul in situatiile prevazute de lege. Conform Legii nr.254/2013, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 99.Permisiunea de ieşire din penitenciar
  (1) Permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată, în condiţiile art. 98, în următoarele cazuri:
  a) prezentarea persoanei condamnate, în vederea ocupării unui loc de muncă după punerea în libertate;
  b) susţinerea unui examen de către persoana condamnată;
  c) menţinerea relaţiilor de familie ale persoanei condamnate;
  d) pregătirea reintegrării sociale a persoanei condamnate;
  e) participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică.
  (2) Permisiunea de ieşire din penitenciar pe durata unei zile, pentru cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a)-d), se poate acorda persoanelor condamnate care execută pedeapsa privativă de libertate în regim închis.
  (3) Permisiunea de ieşire din penitenciar pe o durată de cel mult 5 zile, pentru cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a)-d), se poate acorda persoanelor condamnate care execută pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis.
  (4) Permisiunea de ieşire din penitenciar pe o durată de cel mult 10 zile, pentru cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a)-d), se poate acorda persoanelor condamnate care execută pedeapsa privativă de libertate în regim deschis.
  (5) Permisiunea de ieşire din penitenciar, pentru cazul prevăzut la alin. (1) lit. e), poate fi acordată, pe o durată de cel mult 5 zile, tuturor persoanelor condamnate, cu excepţia celor care execută pedeapsa privativă de libertate în regim de maximă siguranţă, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 98 alin. (1).
  (6) Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare...2010 - 2178 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

NU! Detinutii de la sectiunea de "regim inchis" au strictete si nu beneficiaza de permisii de nici un fel.
Daca a primit 8 ani, inseamna ca a facut ceva foarte grav si de aceea este pedepsit atat de aspru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| explică (pentru GabiDumitrescu):

Sa stii ca legea e nedreapta intotdeauna. Intereseaza-te de criminalul de la FOLTESTI Galati care a omorât doi copii cu masina beat fara permis si a parasit locul accidentului a primit 4 ANI. in schimb al meu pentru droguri si furt a primit 8 ani jumate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat