| AndBrizsa a întrebat:

Buna, am lucrat 2 ani la o companie, am tot stat cu gandul ca raman insarcinata, am avut probleme de sanatate si nu am ramas. A fost si un mediu mai stresant pentru mine care incepea sa ma afecteze tot mai tare psihic si fizic. Am decis ca am nevoie de o schimbare si fac ceva sa scap. Mi-am dat demisia! Daca in urmatoarea perioada va fi sa raman insarcinata voi beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil?

8 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu daca tu nu ai loc de munca

| CristiDinBucuresti a răspuns:

In alta intrebare spui ca nu te pasioneaza copii si acum vrei sa ramîi însărcinata? Nici tu nu sti ce vrei, vrei sa nu muncesti dar sa iti dea statul bani de crestere copil, o sa iti dea o pl(a)

| AndBrizsa explică (pentru CristiDinBucuresti):

? ai inteles gresit... nu am zis ca urasc copii Doamne fer de ce sa ii urasc, sunt o persoana mai rece si cu siguranta copii mei o sa ii giugulesc,?‍♀️ sunt sigura ca este altfel cand ai copii tai decat cu copii altora. Si nu mi se pare gresit sa imi doresc in viitor?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AndBrizsa):

Ai spus ca nu te pasioneaza nu ca i urasti tu nici nu sti ce ai scris? Uita te in intrebarile pe care le ai pus mai demult si nu i mi baga vorbe in gura ca nu am spus ca i urasti, asa ai tradus tu.

| Lioana a răspuns:

In cazul tau beneficiezi de indemnizatie crestere copil doar daca copilul tau se naște in termen de 1 an de la data la care ti s-a desfacut contractul de munca. Adica trebuie sa ramai insarcinata in maxim 3 luni de la acea data.

| AndBrizsa explică (pentru Lioana):

Inteleg, mersii este bine sa fii informata pentru orice situatie

| CiobotaruValentin a răspuns:

Bună
Conform
1. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :

Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
...

Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori, nu numai de la unul singur.

2. Asadar, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG.
O zi frumoasă!

| All2exxtra a răspuns:

Da.

Eu am lucrat la o firma. Apoi, mi-am dat demisia și am stat câteva luni acasă, in perioada Covid. Am rămas însărcinată și m-am angajat la firma părinților mei. Daca ai venituri 12 luni in ultimii 2 ani, beneficiezi.