|

Buna! Imi puteti spune ce se poate intampla daca nu resprect preavizul inainte de demisie mentionat in contract ( 21 zile )? Mentionez ca am 3 luni vechime in acest loc

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Iti iei lichidarea la zi pe zilele muncite pana cand pleci din firma si ai scapat. Unele firme cer fisa de lichidare de la vechiul loc de munca sa vada daca ai fost angajat bun sau rau. Dar le bagi o stramba ca ai avut o problema serioasa si nu ai putut ramane in preaviz asa scapi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Numai la locul de muncă poti sa intrebi, ei acolo i ti vor explica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce se întâmplă dacă nu respect preavizul?
"Potrivit art. 81, alin. (5) din Codul muncii, pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să își producă toate efectele. Mai exact, angajatul trebuie să se prezinte la locul de muncă și să își îndeplinească sarcinile în mod obișnuit.

Dacă acest lucru nu este respectat, angajatorul are dreptul de a sancționa angajatul în cauză, prin:

pontarea salariatului cu absențe nemotivate, ceea ce poate conduce la desfacerea disciplinară a contractului de muncă individual;
atragerea răspunderii angajatului prin deschiderea unui proces în cazul în care, prin nerespectarea preavizului, acesta a adus daune materiale sau a afectat activitatea angajatorului."
sursa:
https://legestart.ro/ma-poate-oblige-angajatorul-sa-respect-preavizul/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează