|

Buna.

Probabil sunt persoane aici care stiu sau au auzit de programul Work and Travel Sua, intrebarea mea ar fi.

Daca pleci cu viza J1 ( cea de student ) care iti permite sa stai in Sua pana pe 31 oct, iar acolo decizi sa aplici pentru viza de turist inca din timpul in care inca esti legal cu J1, dar procesul se lungeste pana dupa perioada in care tu trebuie sa fii acasa, iar ipotetic vorbind procesul esueaza, daca incerci sa revii in tara, primesti interdictie sau ai o perioda in care poti sa te intorci? ( stiu ca pe parcursul schimbarii statutului de la j1 la turist nu este ilegal pentru ca esti in acest proces, de asta intreb daca ti se ofera cateva zile sa parasesti tara sau poti primi interdictie ), merci!

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Chiar daca depui dosar de schimbat viza acolo, tot va trebuii sa iesi din tara inainte de data expirarii vizei pe care o ai, ca altfel esti ilegal acolo, deoarece nu ai INCA viza noua, riscand sa iti faci singura rau... si sa nu mai primesti niciodata viza pentru America.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ioneasca1001):

E putin ilogic, e normal ca odata aplicat trebuie sa fii acolo cand o vei primi, nu poti fi in Romania si sa primesti viza, aplicatia fiind facuta in Sua. Ilegal nu esti pentru ca te afli in proces ce schimbare a statutului si din moment ce nu stii daca raspunsul e pozitiv sau negativ trebuie sa astepti si sa vezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnnaMariaaa):

Nu-i ilogic deloc, gandeste-te bine ce statut ai tu intre viza deja expirata si cealalta, pe care inca nu ai primit-o si nu stii daca iti va fi alocata vreodata, fiind inca intr-un proces lung de verificare, uneori durand intre cateva luni, pana la 1 an.

Dar nu ma cert cu tine, ca de va spune omul cu frumosul, aveti senzatia ca va vrem raul, asa ca, faceti dupa cum va taie capul, ca oricum voi o trageti pana la urma.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnnaMariaaa):

Apropo, am trecut printr-un proces similar la aplicatia pentru viza permanenta, care ne-a fost aprobata dupa 1 an si dupa primirea ei, am plecat din tara, legal, cu viza in mana.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează