| AnnaMariaaa a întrebat:


Am fost in SUA 2 ani la rand cu viza J1 ( student ) iar anul acesta am aplicat pentru schimbarea statutului, adica viza de turist aflandu-ma inca in State, din cate am inteles de la diferite persoane care au facut la fel, viza va ajunge undeva aproape de termenul ei de expirare, fiind valabila 6 luni, poate ajunge si cu o saptamana de ex inainte sa expire. Am aplicat pentru acest tip de viza pentru ca mai apoi sa ne-o facem pe cea de munca, intrebarea mea este, poti aplica pentru viza de munca daca n-ai nicio viza valabila? ( avand in vedere ca e posibil ca cea de turist sa ajunga tarziu si sa expire pana toate procedurile pentru cea de munca sa fie finalizate ) sau se pot incepe procedurile dinainte pentru cea de munca?
Multumesc!

4 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca esti in SUA si ramai fara viza, o sa te caute potera.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe situl Ambasadei USA de la București ai informații despre tipurile de vize. Pentru o viză de lucru ai nevoie de o solicitare de angajare de acolo.

| AnnaMariaaa explică (pentru sadrian46):

Stiu asta, intrebarea era daca procesul pentru viza de munca poate incepe fara a avea o viza valabial..ptr ca momentan astept sa-mi vina viza de turist.

| sadrian46 a răspuns (pentru AnnaMariaaa):

Nu au legătură cele două proceduri de vize una cu alta. Poți cere o dată una sau alta, nu două de o dată. Dacă ai cerut turist, îți vine o viză de turist sau o negație. Un proces de acordare a vizei începe când depui cererea de acordare. Deci acum ești în așteptarea unei vize de turist. Dacă în acest interval până îți vine viza de turist depui o cerere pentru viza de muncă ( presupunând că ai îndeplinite condițiile, adică un angajator de acolo te-a solicitat), cele două cereri prima cerere pentru viza de turist se va interfera acolo la biroul de acordarea a vizelor cu cea nouă, pentru loc de muncă. Astfel când aceasta se va întâmpla oficialitățile care acordă viza vor începe să aibă suspiciuni, că dta intenționezi să folosești vizele ca să emigrezi acolo clandestin, ceea ce mulți fac. În acest caz, riști să ți se refuze ambele vize. Ei nu sunt obligați să dea apoi explicații de ce te-au refuzat.