anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna seara,
acum cateva zile am avut un conflict cu niste tipi,
au venit la noi in fata casei si ne-am batut. eu dormeam(era ora 2:30 iar ei au venit din alta localitate) si ne-au sunat de 3 ori iar eu si fratele meu am refuzat sa iesim dar intr-un final ne-am decis si am confruntat situatia, ei au inceput scandalul, ideea e ca unul dintre ei a primit doi pumni de la fratele meu, problema e ca ar avea nasul spart si ochiul negru, el si-a scos certificat medico legal.

Ei au fost 3 iar noi 2, unul dintre ei nu a asistat la bataie, s-a uitat, ce putem pati noi?

Martori nu au fost, doar noi 5 ( 3 ei 2 noi), suntem majori toti.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca bataia a fost in strada (nu au intrat in curte) si respectivul face plangere penala fratele tau poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de lovituri sau alte violente (art.193, alin.2 din Codul penal), citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."  

| CuriousStuff a răspuns:

In functie de cat de grave sunt loviturile si ce scrie pe certificatul medico legal de la amenda pana la dosar penal.
Mai bine stateati in casa.

| normalperson123 a răspuns (pentru CuriousStuff):

Da, dar ei nu au nicio dovada ca noi am fi inceput sau noi ca ei, cica ar avea nasul spart si ochiul negru, ca idee la ce se poate ajunge? eu patesc ceva pentru ca nu l-am atins?

| normalperson123 a răspuns (pentru CuriousStuff):

Un singur incident am avut la politie si ala minor si nu a fost pentru vatamare, ceva vandalism mna dar s-a rezolvat amiabil

| CuriousStuff a răspuns (pentru normalperson123):

Ai raspunsul mai sus, dat de Ioandelasal. E complet irelevent cine a inceput atata timp cat nu aveti martori e cuvantul vostru impotriva cuvantului lor, si pana la urma unul dintre ei e vatamat, asa ca voi sunteti pasibili de pedeapsa.