| Johny12498 a întrebat:

Buna seara. Pentru o tranzactie frauduloasa autorizata insa fiind indus in eroare am vreo sansa sa mai primesc banii inapoi? In urma cu 2 zile, am fost indus in eroare de un "cumparator" al unui produs ce am vandut ca trebuie sa arat soldul contului, ca asa sunt regulile OLX ( eu de fapt am accesat un site paralel cu OLX si nu mi-am dat seama de asta ), si am apasat acolo pe obtineti bani, mi am incarcat contul cu 700 de roni, si apoi am fost sunat la telefon si mi-a zis ca trebuie sa apas pe autorizeaza. Efectiv n am fost constient si am apasat pe autorizeaza si dupa ma trezesc cu -700 lei din cont. Eu credeam ca primesc bani, ca produsul a fost vandut. Ce sa vezi imi zice ala la telefon ca nu e problema ca revin inapoi. " cumparatorul" pe whapp imi zice ca trebuie sa mai depun inca o data suma asta ca cica a fost o eroare initial la primii bani depusi. Moment in care mi-am dat seama ca am fost victima fraudei si le-am zis ca imi vreau banii inapoi. Ei cica e eroare si nu pot sa mi dea banii inapoi, decat daca mai depun inca o data 700 lei ca e nu stiu ce pe gateway. Am vorbit cu banca la telefon, aia cica mi-a deschis nu stiu ce solicitare, mi-a blocat cardul, mi-a emis un nou card, imi va ajunge tra la la si cica in 7-8 zile primesc raspuns. Pana azi era in asteptare tranzactia azi vad ca a fost finalizata… tot acum 2 zile am depus si plangere la politie pentru inselaciune. Se pare ca acum 724 parca mi au luat, initial 723 cand am scris in plangere, de fapt suma era luata din dolari nu din lei si la cursul valutar, in fine… azi cica a fost autorizata. Eu am dat autorizatia ( inselat fiind) acum 2 zile, nu azi. Dar azi au finalizat o si decontat o astia. Aia care au primit o cica e Moonpay SOL sau ceva de genul ( probabil un portofel de criptomoneda Solana). Mai am oare sanse sa ii recuperez? Mi i va da banca inapoi, ce ziceti?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca-i mai primesti, asta o sa fie plata pentru invatatura.
Banca nu este vinovata, tu singur ai facut plata.
Chiar nu te-ai gandit ca fiind vanzator trebuie sa primesti bani, nu sa platesti.

| Johny12498 explică (pentru Ioandelasal):

Am crezut ca trebuie sa am banii aia pe cont ca asa o fi politica olx-ului. Oricum le am trimis bancii mesaj ca sa mi trimita solicitarea si notele lor interne ca cred ca am dreptul la ele conform gdpr din ce stiu…
Tot m au luat ca nu e perceputa suma ca nu stiu ce, doar sa dovedesc, si dupa aia mi-au zis ca ma suna nu stiu cine la telefon sa urmez indicatiile lui. Si asa in agitatie am urmat indicatiile lui. Nu am mai gandit la nimic… am fost indus in eroare efectiv. Dupa aia ca cica e o eroare si mai trebuie sa depun si ii voi primi pe toti inapoi ( aici m-am prins si n am mai facut asta). Nu e de asta dar asa practic incurajam teapa si tot victima e vinovata si nu mi se pare normal… cineva trebuie sa si asume pierderea. Banca e vinovata ca nu si protejeaza clientul. Am raportat la 10 minute distanta incidentul nu la 1 luna. Plata era tot in asteptare, puteau sa o blocheze complet…

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cam zero șanse având în vedere că ți ai dat singur banii...

| Johny12498 explică (pentru suntserios):

Mi am dat banii crezand ca e altceva, am fost indus in eroare, nu e liber consimtit… si cineva daca iti cere bani ca sora/fratele/mama/tata samd e implicat intr-un accident si are nevoie urgenta, nu ii dai? Probabil ca nu ca ai auzit de țepe. Dar si daca i-ai da, tot victima ai fi si ai merita banii inapoi pentru ca ai fost inselat. Asa oricine poate profita de oricine si tepui pe oricine… si totul e normal, teparii se imbogatesc… nimeni nu le face nimic, victimele nu si mai iau banii inapoi.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Johny12498):

Eu inteleg ce zici... doar ca banca de aia are atatea proceduri cand faci o plata tocmai ca sa iti dai accordul pentru plati.