Întrebare recomandată |

Bună TPU, eu am dubla cetetanie, m-am născut in Serbia, dar am cetățenie romană după mama și mi-am schimbat numele și prenumele, a rămas numele tatălui meu, alt nume de familie in locului celui al mamei mele și alt prenume. Întrebarea mea este este posibil sa pierd cetățenia românească din partea mamei mele? Eu nemaiavând numele ei de familie și având peste 18 ani?

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu pierzi nimic, si eu mi-a schimbat numele si nu am pierdut cetatenia Romana, cetatenia daca ai dobandit-o la nastere nu o vei pierde niciodata, doar daca ai dubla cetatenie si alegi pe alta, unele state permit dubla cetatenie altele nu, cred ca Romania da

| a răspuns:

Cetățenia nu se dă după mamă. Când te-ai născut ai dobândit prin naștere, o cetățenie. Ai un certificat de naștere eliberat în Serbia. Prin el ai cetățenie sârbă. Aceea nu se pierde. Asta ar fi în mod normal. Dacă în schimb acum ai buletin, carte de Identitate obișnuită, și domiciliul stabil în România, atunci ești cetățean român.

| explică (pentru sadrian46):

Eu numele mi l-am schimbat in Serbia, eu zic sa nu pierd cetetania romană.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai de ce să o pierzi, dacă o ai, o ai pe viață. Cetățenia se pierde în cazuri grave. Nu are nimeni cum să ți-o ia. Din punct de vedere legal ca cetățean român dta ai anumite obligații legale înscrise în coduri și legi față de statul român iar statul român este obligat să te apere, să îți apere drepturile, viața. Toate astea sunt foarte importante. Și să respecte și să păstreze calitatea ta de cetățean român.

| a răspuns:

Ai aici un articol care te lamureste in ce situatii pierzi cetatenia Romana:
http://metropotam.ro/......718608959/