|

Buna ziua..am avut un accident rutier cu victime. La fiola mi-a ieșit 0... femeia e în comă la spital, ce as putea pati dacă moare?

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Daca victima moare fapta ar constitui infractiunea de ucidere din culpa si poti fi pedepsit penal, bineinteles daca esti vinovat de producerea accidentului, conform Codului penal, citez:
"ART.192. Uciderea din culpă  
(1) Uciderea din culpă a unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.  
  (2) Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
  (3) Dacă prin fapta săvârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se majorează cu jumătate."
Daca victima nu moare poti fi pedepsit pentru vatamare corporala din culpa, citez:
"ART.196. Vătămarea corporală din culpă  
  (1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o  persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.  
  (3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a  nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
  (4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1)-(3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se...2004 - 2244 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează