| mariustns a întrebat:

Am inteles ca daca lucrezi in afara judetului in care ai domiciliul, si iti faci mutiatie in judetul locului de munca, poti beneficia de o suma in valoare de 2800 euro de la stat. Poate cineva sa imi confirme daca este adevarat? Multumesc

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, in anumite conditii beneficiezi de prima de instalare, conform L.76/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 75.(1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.
  (2) Prima de instalare prevăzută la alin. (1) se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
  a) 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa;
  b) 15.500 lei pentru persoanele prevăzute la lit. a), care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa, în situaţia în care sunt însoţite de membrii familiei în sensul Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, iar în cazul familiei monoparentale, în situaţia în care sunt însoţite de copilul sau copiii aflaţi în întreţinere.
  (3) În cazul în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare prevăzute la alin. (1), unul va primi suma prevăzută la alin. (2) lit. a), iar celălalt va primi o primă de instalare în cuantum de 3.500 lei.
  (4) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) şi (3), în situaţia în care angajatorul sau autorităţile publice locale sau centrale asigură locuinţă de serviciu ori suportarea cheltuielilor aferente din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de instalare se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
  a) 3.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (2) lit. a);
  b) 6.500 lei pentru persoana aflată în situaţia prevăzută la alin. (2) lit. b);
  c) 3.500 lei pentru fiecare soţ aflat în situaţia prevăzută la alin. (3).
  (5) Prima de instalare stabilită în cuantumurile prevăzute la alin. (2) şi (3) se acordă în două tranşe, astfel:
  a) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data instalării;
  b) o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.
  (6) Prima de instalare stabilită în cuantumul prevăzut la alin. (4) se acordă într-o singură tranşă, la data instalării."

| mariustns explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc mult, o zi buna!

1 răspuns: