|

Buna ziua, in urma unor anumite imprejurari fostul meu iubit a inceput sa ma ameninte pe mine si familia mea, as vrea sa merg la politie sa depun plangere dar tatal meu nu doreste acest lucru, luand in considerare faptul ca sunt majora am nevoie si de prezenta tatei pentru a reusi sa obtin un ordin de restrictie contra fostului iubit pentru mine si familia mea?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Fiind majora poti merge singura la politie si sa depui plangere penala pentru amenintare, bineinteles daca ai dovezi in acest sens. Plangerea trebuie depusa in maximum 3 luni de la data amenintarii. Conform Codului penal, citez:
"ART. 206.Ameninţarea  
  (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a  unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Ordin de restrictie nu poti obtine pana respectivul nu este cercetat si condamnat penal.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Desigur că nu. Mergi la Poliție și te vor îndruma ei ce și cum să faci.
Tatăl tău se poate apăra singur probabil, dar tu... mai bine faci ceea ce trebuie: plângere pentru amenințare (poate și șantaj etc.)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu cred ca ai nevoie si de prezenta tatalui tau. Te duci la politie si le explici situatia si daca ai si dovezi ( mesaje de exemplu) vor cerceta imediat, iar daca el nu este prost se va gandi ca daca patiti voi ceva pe el o sa il acuze primul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează