| Mihaicf96 a întrebat:

Sunt o fată de 16 ani și am nevoie de ajutor. Aș vrea să plec de acasă la prietenul meu care are 22 de ani și suntem împreună de un an și 8 luni. Părinții mei au divorţat când eu aveam vârstă de un an și 6 luni și am locuit până acum cu bunica mea. Tata e plecat în străinătate, ei s-au recăsătorit iar eu nu mă mai înțeleg deloc cu mama, îmi tot spune să îmi iau bagajul și să plec de la ea din casă. Am avut parte de agresiuni verbale și amenințări. Aș vrea să mă ajutați cu un sfat preferabil unul bun, am văzut multe persoane care au comentat destul de urât că ai chef de măritat și că o să îți faci peri albi și mai mult chestii, eu vreau să știu dacă îi poate face ceva prietenului meu sau pe mine sa mă poată lua înapoi acasă. Vă rog ajută-mă!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Prietenul tau nu ar putea fi acuzat de nimic, daca mutarea la el este doar decizia ta si nu te-a silit la asta.
2.Parintii nu te pot lua fortat de la prietenul tau decat dupa ce obtin o hotarare judecatoreasca de reintoarcere la domiciliu si aceasta se obtine doar in urma unui proces.
Daca este real ce spui nu cred ca o sa intenteze un proces si nici nu se stie daca o sa obtina o hotarare de reintoarcere, chiar daca o fac.

3 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Problema cu mutarea nu este chiar o problema pentru el. Daca vrei sa stai cu el poti sa stai, ai 16 ani pana la urma.
Insa nu asta este problema. Inteleg ca anumite persoane iti zic ca nu este bine ceea ce vrei sa faci si ca nu esti de acord cu ele. Nu o sa iti zic asta.
Insa trebuie sa te gandesti ca sunt persoane care se despart si dupa 15 ani de relatie. Dar aminte 2 ani... Daca am presupune ca asa ceva s-ar intampla, ce o sa faci dupa? Gandeste-te.
Eu unul zic sa reflectezi asupra ta, sa incerci sa mai stai acolo o perioada, sa incerci sa te pui pe picioare referitor la o eventuala cariera si apoi sa faci pasul cu mutarea, asta pentru a fii mai sigura in cazuri mai rele.
Mult succes sa ai!

| Sofer a răspuns:

Bun. Te primeste la el si daca apar neintelegeri si te da afara din casa ce faci? Stai la mama ta. gaseste ceva sa va intelegeti si sa te pui pe picioare mai tarziu.

| laSoledad a răspuns:

Eu am o cunostinta, o fata care si ea la 16 ani se certase cu mama ei foarte tare, facuse fite ca ea vrea sa fie independenta si plecase sa plateasca chirie la prietenul ei acasa (ca doar n-o tinuse pe nimic). Si dupa o luna, ala se despartise de ea si imediat ai vazut-o intorcandu-se plangand la ma-sa acasa cu bagajele. O panarama de copila care se increzuse intr-un baiat mai mult decat in propria mama. "Si fu**ta, si pe strazi, si falita".

Trezeste-te la realitate. Baiatul ala nu te invita sa convietuiesti la el acasa ca sotul si sotia pe lunga durata. Esti doar un obiect sexual care trece pe teritoriul lui, ca multe altele care au trecut pana atunci. Tu oricum dupa ce te muti la el, nu mai ai nici o autoritate asupra lui. Si faza cu relatiile astea intre doi 16 - 20+ e ca se destrama rapid. Intr-o luna sau in cateva lui. Chiar daca nu realizezi asta acum, o sa o realizezi mai incolo: esti doar un obiect sexual pentru el si sa te duci la el e mutarea perfecta pentru acesta. Te-a lingusit el bine de esti in stare sa pleci din casa ta, de la mama ta (oricat de nesuferita ar fi, ea iti vrea binele) la un tip pasager. Foarte buna strategia ta, esti o minte stralucita!

Peste cateva luni, cand va certati si va trebui sa pleci de la el, sa nu cumva sa te mai plangi iar pe TPU sa te sfatuim cum s-o imbunezi pe maica-ta sa te primeasca iar in casa.

Relatiile astea sunt de scurta durata, iar tu faci o schimbare (mutarea de la casa proprie la cineva strain) care se vrea a fi de lunga durata. Dar nu va fi. happy Scurta durata cu lunga durata nu se potrivesc. Interesele voastre nu se potrivesc. Vei pleca si tu la un moment dat afara din casa lui, la fel cum au plecat fostele obiecte sexuale si viitoarele. Copile nestiutoare si inocente care credeau ca trec marea cu un pas, insa tot la usa parintilor au ajuns cu bagajele (asta daca au mai fost primite). O panarama pentru toti vecinii si cunoscutii.

Fii mai cu picioarele pe pamant si nu te mai baza absolut pe prietenul ala al tau. E doar pasager in viata ta. Daca te muti, vei avea de pierdut. Maica-ta te cearta fiindca stie cum sta treaba si ce teapa iti vei lua. Ca propria mama nimeni nu ține mai mult la tine si-ti vrea binele. Ala, dupa ce te dezvirgineaza si te epuizeaza in toate formele, te va trimite la lada de gunoi, asteptand-o pe alta. Maica-ta - la fel?

Hai, successs!winking