| TomaZLR a întrebat:

Buna ziua toata lumea, recent, niste baieti care intamplator, au un prieten comun cu mine, au inceput sa ma agreseze verbal pe platforma Steam.

Eu doresc sa deschid un dosar/sesizare in privinta asta, puteti sa imi dati niste recomandari de cum as putea sa fac asta? Am strans dovezi si poze unde ma amenintau cu moartea si la un moment dat chiar au trimis poze cu mine.

Va rog, am nevoie de ajutorul vostru.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti face plangere penala la politie pentru infractiunea de amenintare.
Sigur ca va trebui sa si poti dovedi amenintarea si sa dai indiciile pe care le ai privind identitatea faptuitorilor.

| TomaZLR explică (pentru Ioandelasal):

Stii mai exact cum as putea face? Doresc mai intai sa sun la o linie de non-urgente sa vad daca se clasifica ca o urgenta, desii m-au amenintat.

| Ioandelasal a răspuns (pentru TomaZLR):

Nu este o urgenta, poti sa faci plangerea penala in maximum 3 luni de la data amenintarii, fiind o infractiune care se cerceteaza la plangerea prealabila a persoanei vatamate, conform Codului penal, citez:
"ART. 206.Ameninţarea  
  (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."  

| FataAltarului a răspuns:

Este dificil sa denunti pe cineva pe internet deoarece acestia pot folosii VPN ceea ce le face IP-ul sa fie greu de detectat. Poti merge la departamentul de politie din judetul tau si sa le explici ce s-a intamplat poate te pot ajuta cumva. Eu sunt agresata de ani buni de indivizi anonimi. Este foarte dificil sa-ti dai seama cine te ataca.

| TomaZLR explică (pentru FataAltarului):

Partea buna este ca acestia sunt prieteni cu cineva pe care il cunosc in viata reala (sunt toti in acelasi grup de prieteni). Eu doar vreau sa stiu cum pot sa fac o sesizare la politie, in rest ma descurc.