|

Ce înseamnă pluralism?
Ce înseamnă referendum?

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Fii șarmant și dă-i lu' Justme32 funda aia pentru mirobolantul:

" Justme32 : Pluralism : Ana are mere ( mere în pom) dar Ana nu are mere la ea."

| a răspuns:

Pluralism inseamna mai multe partide si nu, numai unul cum era pe vremea lui ceasca, cand aveam un singur partid: partidul comuistilor, si eram toti feciriti nevoie mare

referenduum inseamna alegeri politice, in general se refera la a alege dintre un partid sau altul, dar se mai si refera la unele intrebari, cum a fost referenduum pentru brexit in Anglia, si alegerile parlamentar europene unde presedintele a bagat si niste intrebari despre penalii din politica

| a răspuns:

Google stie, tu stii google?

| a răspuns:

1- pluralism sn [At: RALEA, S. T. II, 294 / Pl: (nob) ~e / E: fr pluralisme] 1 Concepție filosofică idealistă, opusă monismului, potrivit căreia universul ar fi format dintr-o pluralitate de realități independente unele de altele, ce nu pot fi considerate manifestări ale unei singure substanțe. 2 (Pex) Concepție eclectică ce admite o multiplicitate de factori echivalenți, de principii ce nu pot fi reduse la o unitate. 3 Principiu al democrației care preconizează necesitatea existenței mai multor forțe social-politice: partide, sindicate, organizații religioase etc., interpuse între membrii societății și putere, ca o condiție și o garanție a limitării puterii, a funcționării democrației. 4 (Pgn) Orice concepție, care într-un domeniu determinat admite o multiplicitate de factori echivalenți, de principii etc. care nu pot fi reduse la o unitate. 5 Stare de lucruri caracterizată prin existența unei multiplicități de elemente.
2- Consultare a întregului popor, spre a hotărî prin vot asupra unor probleme de stat de importanță vitală sau asupra unor chestiuni de interes general.

| a răspuns (pentru emilitalia):

Știu că ai dat copy paste. Omul cerea o opinie personală ca să înțeleagă mai bine ce-a găsit în dicționar

| a răspuns (pentru Justme32):

Dar daca vine un om care tranteste o opinie fara sa fi inteles nimic? laughing Ar fi departe de realitate

| a răspuns:

Salut, sierra 1 ţi a trântit ca la câine teoria. Eu vin cu exemplul : Pluralism : Ana are mere ( mere în pom) dar Ana nu are mere la ea. Vaccinul antigripal e sănătos pentru oameni dar mai sănătos e pentru companiile farmaceutice.
Referendum înseamnă a referi la ceva ca și comunitate. Comunitatea dă un răspuns la mai multe variante referitor la o problemă în dezbatere

| a răspuns (pentru Justme32):

Pot să-ți dau o fundă pentru merele lu' Ana?

| a răspuns:

Pluralism = 1) Concepție filozofică care susține că lumea este alcătuită dintr-o mulțime de entități spirituale independente. 2) Sistem politic bazat pe mai multe organe de conducere (partide, grupuri, mișcări etc.). 3) Situație caracterizată printr-o multiplicitate de factori.

referendum= Consultare directă a cetățenilor, chemați să se pronunțe, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general.